16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăTechCand este momentul potrivit sa achizitionezi un plan de gazduire VPS?

Cand este momentul potrivit sa achizitionezi un plan de gazduire VPS?

Majoritatea site-urilor web pot functiona pe un plan de gazduire partajata. Cu toate acestea, resursele puse la dispozitie au o limita, care ajunge sa fie depasita dupa o anumita perioada de activitate. Iata ce semne indica faptul ca a venit momentul sa treci pe un pachet de gazduire VPS!

Ai peste 1.000 de vizitatori pe zi

In momentul in care primesti sute de vizite zilnic, viteza de incarcare ajunge sa scada. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca latimea de banda si volumul de trafic sunt impartite cu alte site-uri. Astfel, chiar daca ti s-a promis banda nelimitata, este nevoie ca tot serverul partajat sa ajunga pentru toata lumea. Pe de alta parte, un server virtual este foarte asemanator cu unul dedicat. Spatiul de stocare si memoria RAM iti apartin in totalitate, iar tu esti singurul responsabil de modul in care ajungi sa le atingi. Tehnologia OpenStack iti permite sa faci upgrade-uri, in cazul in care acestea nu sunt suficiente. De asemenea, toate planurile sunt configurate in RAID 10 pentru performanta si redundanta marite.

Iti doresti sa folosesti un sistem de operare

Atunci cand comanzi un plan de gazduire VPS, sunt puse la dispozitie mai multe sisteme de operare. Alegerea aceasta se face in functie de preferintele tale si de tipul de proiect pe care l-ai lansat. Spre exemplu, un site scris in ASP.net poate functiona foarte bine cu serverele de tip Windows. Sistemele Linux precum Debian sau CentOS sunt potrivite insa pentru limbajul PHP. Ambele alternative prezinta avantaje si dezavantaje, iar decizia finala trebuie luata pe baza acestora. Windows este oferit de Microsoft, ceeac e inseamna ca are compatibilitate mai mare cu majoritatea programelor si vine la pachet cu o echipa de suport specializata. Linux este, in schimb, o platforma de tip open-source, care ofera posibilitatea oricui sa configureze setarile exact asa cum isi doreste.

Vrei sa ai acces complet

Desi majoritatea persoanelor n-au nevoie de acces root pe serverul de gazduire VPS, atunci cand detii un magazin online lucrurile sunt diferite. Administrarea afacerii poate fi dificila, in special daca iti doresti sa editezi toate fisierele. Accesul root este superior celui standard si permite instalarea unei game suplimentare de aplicatii, precum si modificari in Apache sau MySQL. Este insa necesar sa schimbi portul SSH, deoarece cel standard poate fi gasit de oricine. Alege un numar de la 0 pana la 49.151 si asigura-te ca nu este utilizat pentru alte servicii. Un alt lucru pe care trebuie sa-l faci este sa configurezi firewall-ul pentru a separa intrarile normale de cele care par suspecte. Acest instrument util blocheaza accesul conexiunilor neautorizate si impiedica persoanele rau intentionate sa obtina accesul la datele tale. Asadar, doar un numar limitat de utilizatori dispun in continuare de posibilitatea de a se autentifica in dashboard, acestia fiind alesi de tine.

Ce performante ofera un plan de gazduire VPS?

Majoritatea antreprenorilor aleg sa inceapa o afacere online printr-un pachet de shared hosting, deoarece aceasta este cea mai ieftina alternativa. In timp, nevoile unei afaceri incep insa sa creasca si poti experimenta o viteza de incarcare redusa, precum si brese in securitate sau alte probleme. Intr-un astfel de moment, serverele VPS reprezinta o alternativa pe care trebuie sa o iei in calcul.

Cele mai citite

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă