15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Noul Kia Ceed, facelift de 2015 pentru compacta coreeană. Rival pentru...

FOTO. Noul Kia Ceed, facelift de 2015 pentru compacta coreeană. Rival pentru Ford Focus

Kia Ceed, model ajuns la cea de a doua generație, a primit un facelift de 2015. Mașina coreeană a trecut printr-o sesiune de moficări importante, atât la nivel estetic, cât și tehnic.

Compacta asiatică a luat cu asalt piața auto din Europa în ultimii ani, contribuind la dezvoltarea producătorului sud-coreean pe bătrânul continent. Ajunsă la jumătatea vârstei celei de a doua generații, Ceed a primit câteva modificări. 

La nivel estetic, Ceed are un spoiler față mai mare, care va asigura un flux mai bun al aerului către motor și totodată oferă mașinii un aspect mai sportiv. Inserțiile de crom care au devenit mai numeroase, jantele de 16/17 inci, spoilerul spate nou, stopurile cu LED sunt de asemenea pe lista cu modificări ale exteriorului.

Citește și FOTO. NOUL Alfa Romeo GIULIA, în premieră mondială. ATAC la Seria 3, A4 și Clasa C!

Inserțiile de crom continuă și la interior, unde pot fi observate în bordul mașinii. Modelul a primit și un nou ecran de 7 inci pentru sistemul multimedia, ceea ce a adus noi funcții disponibile șoferului. În plus constructorii au îmbunătățit izolarea fonică a habitaclului.

Principala noutate sub capotă este motorul de 1 litru, cu 3 cilindri, disponibil în două versiuni de putere: 100 CP, 120 CP, ambele cu un cuplu de 172 Nm. Acest motor va avea vechile alternative, benzinarele 1.6 GDI și 1.4 MPI. Pentru fanii diesel-urilor, motorul 1.6 CRDi, versiunea de 128 CP, a primit un update și va dezvolta acum 136 CP. Acest diesel este disponibil cu transmisie automată, cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte.

Coreenii au actualizat și versiunea sport, Ceed GT. Motorul a primit un nou turbocompresor, care va face ca mașina să fie ceva mai rapidă, accelerația de la 0-100 km/h urmând să fie realizată în 7,6 secunde, o îmbunătățire cu 0,1 s.

Noul Kia Ceed duce o luptă puternică, pe segmentul compactelor, cu rivali de temut, precum Ford Focus.

Citește și GALERIE FOTO. Nissan Juke R 2.0, bestie din fibră de carbon cu 600 CP. Cât de rapid este

 

Cele mai citite

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...
Ultima oră
Pe aceeași temă