23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSportVictor Ponta: A fost un an de guvernare foarte bun

Victor Ponta: A fost un an de guvernare foarte bun

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, în şedinţa de Guvern, că România a avut în 2013 cel mai mare ritm de creştere a absorbţiei fondurilor de europene dintre statele UE.

“E primul an în care ne-am ţinut cu totul de cuvânt: cu pensiile, cu salariile, cu tot ce am promis. A fost un an de guvernare foarte bun şi vă mulţumesc. Vreau ca în 2014 să guvernăm mai bine ca în 2013, mai ales că avem un an de experienţă”, a spus Victor Ponta.

Premierul a rugat toţi miniştrii să apere imaginea României pe plan internaţional, în pofida atacurilor, şi să continue relaţia foarte bună cu Republica Moldova.

Campania populistă cu accente şovine sau rasiste împotriva românilor s-a dovedit a aparţine unor forţe politice care nu împărtăşesc valorile europene, fiind vorba, din păcate, şi de parlamentari ai PPE, prieteni ai “macoveilor” şi ai altora din România, a afirmat, marţi, premierul Victor Ponta.

“Toată această campanie populistă, uneori chiar cu accente şovine sau rasiste împotriva românilor, s-a dovedit şi se dovedeşte ca aparţinând unor forţe politice despre care se spune că sunt europene, dar nu cred că împărtăşesc valorile europene. Din păcate, e vorba şi de parlamentari din Partidul Popular European, prieteni ai macoveilor şi ai altora de pe la noi”, le-a spus Ponta miniştrilor, în şedinţa de guvern.

El le-a cerut acestora să arate “adevărul” în cadrul întâlnirilor pe care le au cu partenerii europeni, “fără supărare şi fără isterii”, cu privire la nivelul real al migraţiei forţei de muncă, dar şi să evidenţieze cât anume câştigă ţările de pe urma românilor care se duc să muncească pentru un salariu mai bun şi cât pierde statul român prin exodul personalului calificat.

“E foarte important să fim demni şi să ne apărăm. Ani de zile, din cauza celor care ne-au condus, am fost în genunchi în Europa şi cred că acum trebuie să stăm în picioare şi să ştim exact care ne este locul şi să fim respectaţi, aşa cum îi respectăm pe toţi”, le-a mai spus Ponta miniştrilor.

Premierul Victor Ponta a afirmat că îşi cere el scuze pentru “mitocăniile” consilierilor prezidenţiali şi chiar ale preşedintelui Traian Băsescu la adresa celor de la Chişinău, adăugând însă că este convins că o relaţie istorică nu poate fi stricată de nişte “persoane iresponsabile”.

“Îmi cer eu scuze pentru mitocăniile consilierilor prezidenţiali şi chiar ale preşedintelui la adresa celor de la Chişinău, dar sunt convins că o relaţie istorică nu poate fi stricată de nişte persoane iresponsabile. Cred că facem ce trebuie, că sprijinim Moldova, şi asta vreau să facem şi în 2014. Vă rog pe toţi miniştrii să vă continuaţi proiectele pe care le aveţi cu Republica Moldova”, a spus Ponta miniştrilor, în şedinţa de guvern.

Cele mai citite

Democrații cer înlocuirea lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA, după dezbarea cu Trump

Performanța președintelui Joe Biden în dezbaterea pe scară largă împotriva fostului președinte Donald Trump a creat panică în rândul democraților. Actualul președinte al SUA...

Laura Codruţa Kovesi, îngrijorată că noile prevederi adoptate de Austria ar putea împiedica anchetele Parchetului European

Procurorul-şef european, Laura Codruţa Kovesi, anunţă că analizează noile dispoziţii legale adoptate de Austria. Unele dintre acestea ar putea intra în contradicţie cu Regulamentul...

Democrații cer înlocuirea lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA, după dezbarea cu Trump

Performanța președintelui Joe Biden în dezbaterea pe scară largă împotriva fostului președinte Donald Trump a creat panică în rândul democraților. Actualul președinte al SUA...
Ultima oră
Pe aceeași temă