10.6 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăSportFotbalVeste proastă pentru suporterii englezi. Două meciuri fără spectatori pe teren propriu

Veste proastă pentru suporterii englezi. Două meciuri fără spectatori pe teren propriu

Echipa națională a Angliei a primit interdicție de a juca următoarele două meciuri pe teren propriu cu prezența spectatorilor în tribune, după tulburările din timpul finalei Euro 2020, dintre Anglia și Italia, de pe Wembley, din luna iulie, a anunțat luni UEFA, într-un comunicat, citată de Reuters.

Decizia finală prevede ca interdicția ca fanii să asiste la cel de-al doilea meci, în competițiile continentale UEFA, să fie suspendată condiționat, pentru o perioadă de probă de doi ani, în timp ce Federația Engleză de Fotbal a fost amendată cu 100.000 de euro, a adăugat UEFA.

Finala din 11 iulie, câștigată de Italia la penalty-uri, a fost marcată de ciocniri între suporteri și oficiali, pe Wembley și în jurul acestuia, fanii fără bilet încălcând cordoanele de securitate.

Federația de Fotbal Engleză (FA) a comandat o analiză independentă, pentru a analiza tulburările.

„Deși suntem dezamăgiți de verdict, recunoaștem rezultatul acestei decizii a UEFA”, a declarat FA, citată de Reuters, conform digi24.ro.

„Condamnăm comportamentul teribil al indivizilor care au provocat scene rușinoase pe stadionul Wembley și în jurul acestuia, la finala Euro 2020, și regretăm profund faptul că unii dintre ei au putut intra astfel pe stadion”.

În iulie poliția britanică a efectuat mai multe arestări în timpul finalei și a declarat că 19 ofițeri au fost răniți.
UEFA a deschis o anchetă disciplinară la două zile după finală, iar FA s-a ales cu patru acuzații pentru invadarea terenului de către fani, aruncarea de obiecte, tulburarea provocată în timpul imnului național și aprinderea de focuri de artificii.

Comisia disciplinară a UEFA a impus amenda și interdicția de două meciuri suporterilor „pentru lipsa de ordine și disciplină în interiorul și în jurul stadionului, pentru invadarea terenului de joc, pentru aruncarea de obiecte și pentru tulburările provocate în timpul imnului național”, a precizat UEFA.

FA a fost amendată cu 30.000 de euro (34.734 de dolari) la începutul turneului pentru probleme cu spectatorii, după ce un laser a fost îndreptat spre portarul danez Kasper Schmeichel, în timpul meciului câștigat de Anglia în semifinală, tot pe Wembley.

Poliția britanică a efectuat mai multe arestări în timpul finalei și a declarat că 19 ofițeri au fost răniți.

Cifrele Ministerului de Interne au arătat că din cele 90 de arestări efectuate la Euro 2020, ce au avut legătură cu evenimentul fotbalistic, 39 au avut loc la meciul cu Italia.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă