20.3 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSportFINALA EURO 2020. Un mega-scandal de rasism. Poliția a deschis o anchetă

FINALA EURO 2020. Un mega-scandal de rasism. Poliția a deschis o anchetă

Finala EURO 2020 disputată între Anglia și Italia s-a lăsat cu scandal. Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka, fotbaliști de culoare, au ratat la loviturile de departajare, iar cei trei au fost victimele rasismului. Pe lângă injurii, pe contul de Instagram, Saka a primit mai multe mesaje rasiste de la fani. Aceștia nu l-au iertat pentru ratare și i-au lăsat comentarii cu emoticoane cu maimuțe și banane.

Mesaje rasiste după ce Anglia a ratat câștigarea EURO 2020

Federația Engleză de Fotbal a emis în această dimineață un comunicat prin care condamna reacțiile rasiste, apărute pe internet, la adresa celor trei.

Federația Engleză condamnă formele de discriminare și este îngrozită de rasismul din online, care i-a vizat pe undii dintre jucătorii noștri. 

Cine se află în spatele acestui comportament dezgustător nu este binevenit să urmărească naționala. Îi vom sprijini pe jucătorii afectai și vrem cele mai dure pedepse posibile pentru responsabili.
 – comunicat FA
Poliția din Anglia a declarat că au luat la cunoștință mesajele trimise către jucători și că va deschide o anchetă.

„Suntem conștienți de numărul mare de comentarii ofensatoare și rasiste îndreptate către jucători pe rețelele sociale. Acest abuz este de acceptat și nu va fi tolerat. Vom face investigații”, a fost mesajul Poliției, potrivit Gazeta Sporturilor. 

Să le fie rușine celor care sunt responsabili de aceste abuzuri îngrozitoare!
– Boris Johnson, primul ministru al Angliei
David Lammy, un parlamentar englez, a reacționat și el dur la adresa comentariilor rasiste, făcând aluzie la gestul pe care l-au făcut englezii la fiecare meci de la EURO, când s-au pus în genunchi pentru a susține campania „Black Lives Matter”. 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 759: Piloți de vânăyoare ucraineni, antrenați în Franța

Viitori piloţi de vânătoare ucraineni care ar putea zbura cu avioane americane F-16 sunt antrenaţi în sudul Franţei de către forţele aeriene, a anunţat...

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad – de la rectorul plagiator, la rectorul student

Alegerile pentru funcția de rector al Universității „Aurel Vlaicu” (UAV) din Arad au înregistrat o premieră mondială: un student a ajuns rector. După...

Dana Nicolaescu, văduva regretatului regizor Sergiu Nicolaescu, trăiește o poveste de dragoste cu medicul care l-a operat pe regizor

Sergiu Florin Nicolaescu s-a născut la 13 aprilie 1930, în Târgu Jiu. Locul unde se afla casa actorului este acum ocupat de Autogara orașului....
Ultima oră
Pe aceeași temă