15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportFINALA EURO 2020. Un mega-scandal de rasism. Poliția a deschis o anchetă

FINALA EURO 2020. Un mega-scandal de rasism. Poliția a deschis o anchetă

Finala EURO 2020 disputată între Anglia și Italia s-a lăsat cu scandal. Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka, fotbaliști de culoare, au ratat la loviturile de departajare, iar cei trei au fost victimele rasismului. Pe lângă injurii, pe contul de Instagram, Saka a primit mai multe mesaje rasiste de la fani. Aceștia nu l-au iertat pentru ratare și i-au lăsat comentarii cu emoticoane cu maimuțe și banane.

Mesaje rasiste după ce Anglia a ratat câștigarea EURO 2020

Federația Engleză de Fotbal a emis în această dimineață un comunicat prin care condamna reacțiile rasiste, apărute pe internet, la adresa celor trei.

Federația Engleză condamnă formele de discriminare și este îngrozită de rasismul din online, care i-a vizat pe undii dintre jucătorii noștri. 

Cine se află în spatele acestui comportament dezgustător nu este binevenit să urmărească naționala. Îi vom sprijini pe jucătorii afectai și vrem cele mai dure pedepse posibile pentru responsabili.
 – comunicat FA
Poliția din Anglia a declarat că au luat la cunoștință mesajele trimise către jucători și că va deschide o anchetă.

„Suntem conștienți de numărul mare de comentarii ofensatoare și rasiste îndreptate către jucători pe rețelele sociale. Acest abuz este de acceptat și nu va fi tolerat. Vom face investigații”, a fost mesajul Poliției, potrivit Gazeta Sporturilor. 

Să le fie rușine celor care sunt responsabili de aceste abuzuri îngrozitoare!
– Boris Johnson, primul ministru al Angliei
David Lammy, un parlamentar englez, a reacționat și el dur la adresa comentariilor rasiste, făcând aluzie la gestul pe care l-au făcut englezii la fiecare meci de la EURO, când s-au pus în genunchi pentru a susține campania „Black Lives Matter”. 

Cele mai citite

Gigantul german BASF are un nou CEO

Markus Kamieth a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al conglomeratului german BASF SE, a informat compania prin intermediul unui comunicat transmis către...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...
Ultima oră
Pe aceeași temă