Un campion mondial cu Germania se retrage la doar 29 de ani

Fotbalistul Andre Schuerrle, campion mondial cu naţionala Germaniei în 2014, şi-a anunţat vineri retragerea din activitate la numai 29 de ani, la două zile după ce şi-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu Borussia Dortmund.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.07.2020 - 21:10

Într-un interviu pentru cotidianul german „Der Spiegel”, Schuerrle a povestit cum a suferit de singurătate ca fotbalist profesionist în ultimele două sezoane, după ce a fost împrumutat un an la Spartak Moscova şi un altul la Fulham.

"M-am gândit mult timp până să iau această decizie. Nu mai am nevoie de aplauze", a spus Schuerrle. "Trebuie întotdeauna să joci un anumit rol ca să supravieţuieşti în domeniu, altfel îşi vei pierde jobul şi nu vei obţine altul", a adăugat fostul atacant.

După debutul său în tricoul lui Mainz în 2009, Schuerrle a avut peste 370 de apariţii la nivel de club, celelalte echipe din cariera sa fiind Bayer Leverkusen, Chelsea şi VfL Wolfsburg. Pentru naţionala Germaniei a marcat 22 de goluri în 57 de meciuri. Schuerrle este cel care a centrat la golul lui Mario Goetze din finala Cupei Mondiale 2014 (Germania - Argentina 1-0 după prelungiri).

Comentarii