20 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportUdrea: Guvernul Ponta SABOTEAZĂ agricultura românească

Udrea: Guvernul Ponta SABOTEAZĂ agricultura românească

Deputatul PDL Elena Udrea a susţinut, joi, într-o postare pe blogul personal, că premierul ţării este mai preocupat de ce se spune la televizor despre el, decât de ce vor mânca românii în următorii ani.

“El are alte probleme acum, mult mai stringente: cum să scape de imaginea de socialist de caviar, iubitor de lux şi de concedii prin locaţii din cele mai exotice”, a spus fostul ministru al Turismului.

Deputatul a scris pe blogul său că  agricultura ar putea fi o “posibilă salvare a economiei naţionale”, dar politicienii nu îşi pun în aplicare discursurile. Udrea a explicat că deşi premierul Victor Ponta şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, au promis să transforme agricultura într-un punct forte al agriculturii româneşti, “Guvernul USL nu numai că nu face nimic pentru agricultură, dar îi pune şi piedici în funcţie de interesele clicii din jurul puterii”.

“Sistemul de irigaţii e la pământ şi nu se alocă bani către această direcţie. La fel cum nu se întâmplă absolut nimic în ceea ce priveşte pregătirea anului 2014, când străinii vor putea începe să cumpere terenuri agricole în România”, a scris Elena Udrea pe blog..

Fostul ministru a adăugat că agricultura nu va fi un domeniu în care să existe investiţii străine, “ci doar interese” şi a amintit de introducerea “impozitului pe pârloagă” de către USL şi de oprirea acordării certificatelor de depozit către producătorii agricoli.

“Nu vreau să fiu panicardă, dar situaţia este dezastruoasă. Dacă într-adevăr următoarea criză mondială va fi una alimentară, aşa cum se tot speculează, vom avea probleme încă mai mari decât la criza financiară începută în 2008. Pentru că, dacă acum ne-am mai descurcat fără credite, fără hrană nu putem trăi”, a spus Udrea. 

Udrea a conchis postare de pe blogul personal cu precizarea că singurul lucru bun care s-a făcut în agricultura românească în ultimii ani a fost demararea programului anti-grindină, în timpul guvernării Boc.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...

Oficialii americani avertizează că furtuna slăbită Helene rămâne încă „periculoasă”

Helene a fost retrogradată la o furtună tropicală vineri, la câteva ore după ce a atins uscatul ca un uragan puternic în statul american...

Alertă RO-Alert emisă în nordul județului Tulcea din cauza unor drone detectate la granița cu Ucraina

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis în noaptea de joi spre vineri un mesaj de avertizare RO-Alert pentru locuitorii din zona...
Ultima oră
Pe aceeași temă