15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportTenisWTA schimbă regulamentul după cazul Simonei Halep. Vor exista „clasamente speciale”

WTA schimbă regulamentul după cazul Simonei Halep. Vor exista „clasamente speciale”

După cazul Simonei Halep, a cărei suspendare de patru ani a fost redusă la doar nouă luni după apelul la TAS, WTA a început o revizuire a regulilor sale, ceea ce ar putea face ca jucătoarele exonerate de acuzaţiile de dopaj sau cărora le-au fost reduse suspendările, să poată reveni în circuit în baza unor „clasamente speciale”.

Modificarea regulilor este avută în vedere după cazul intens mediatizat al româncei Simona Halep, care a revenit cu ocazia turneului de la Miami, în baza unui wild card oferit de organizatorii americani, după ce suspendarea sa de patru ani pentru dopaj i-a fost redusă la nouă luni, în urma unui apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.

Spre deosebire de cazurile de accidentări grave sau perioade de maternitate, jucătoarele care au încălcat regulamentul antidoping nu beneficiază de clasamente protejate la revenirea în circuit şi sunt nevoite în cele mai multe cazuri să înceapă de la zero.

„Am demarat un proces de revizuire a acestor reguli, deoarece credem că este oportun să analizăm această situaţie. Calendarul exact pentru orice potenţială schimbare a regulilor şi implementarea lor ulterioară va depinde de feedback-ul primit de la membrii noştri”, a precizat un purtător de cuvânt al WTA.

Simona Halep a pierdut primul meci disputat după suspendare, marți, la Miami, în fața Paulei Badosa, cu 1-6, 6-4, 6-3.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Momente jenante cu un cunoscut prezentator TV din Marea Britanie în timpul unei emisiuni

Rageh Omaar, în vârstă de 56 de ani, a prezentat vineri emisiunea News At Ten de la ITV News. El s-a comportat ciudat în...

Momente jenante cu un cunoscut prezentator TV din Marea Britanie în timpul unei emisiuni

Rageh Omaar, în vârstă de 56 de ani, a prezentat vineri emisiunea News At Ten de la ITV News. El s-a comportat ciudat în...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...
Ultima oră
Pe aceeași temă