21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportTenisWTA schimbă regulamentul după cazul Simonei Halep. Vor exista „clasamente speciale”

WTA schimbă regulamentul după cazul Simonei Halep. Vor exista „clasamente speciale”

După cazul Simonei Halep, a cărei suspendare de patru ani a fost redusă la doar nouă luni după apelul la TAS, WTA a început o revizuire a regulilor sale, ceea ce ar putea face ca jucătoarele exonerate de acuzaţiile de dopaj sau cărora le-au fost reduse suspendările, să poată reveni în circuit în baza unor „clasamente speciale”.

Modificarea regulilor este avută în vedere după cazul intens mediatizat al româncei Simona Halep, care a revenit cu ocazia turneului de la Miami, în baza unui wild card oferit de organizatorii americani, după ce suspendarea sa de patru ani pentru dopaj i-a fost redusă la nouă luni, în urma unui apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.

Spre deosebire de cazurile de accidentări grave sau perioade de maternitate, jucătoarele care au încălcat regulamentul antidoping nu beneficiază de clasamente protejate la revenirea în circuit şi sunt nevoite în cele mai multe cazuri să înceapă de la zero.

„Am demarat un proces de revizuire a acestor reguli, deoarece credem că este oportun să analizăm această situaţie. Calendarul exact pentru orice potenţială schimbare a regulilor şi implementarea lor ulterioară va depinde de feedback-ul primit de la membrii noştri”, a precizat un purtător de cuvânt al WTA.

Simona Halep a pierdut primul meci disputat după suspendare, marți, la Miami, în fața Paulei Badosa, cu 1-6, 6-4, 6-3.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă