27.6 C
București
joi, 12 septembrie 2024
AcasăSportTenisSurpriza zilei la US Open! Swiatek, eliminată în sferturi

Surpriza zilei la US Open! Swiatek, eliminată în sferturi

Iga Swiatek eliminată în sferturile de finală de la US Open: „Nu îmi explic de ce serviciul meu a fost atât de slab”

Iga Swiatek s-a oprit în sferturile de finală de la US Open, fiind învinsă categoric de Jessica Pegula, cu 6-2, 6-4. La conferința de presă de după meci, liderul mondial a recunoscut că nu i-a luat din merite adversarei, dar a subliniat că a performat mult sub nivelul său și nu își explică prestația slabă, în special la serviciu.

Iga Swiatek, despre meciul cu Jessica Pegula: „Nu am înțeles de ce serviciul meu nu funcționa”

Swiatek a venit la US Open cu unele semne de întrebare privind forma sa, după ce a obținut doar medalia de bronz la Jocurile Olimpice și a fost învinsă de Aryna Sabalenka la Cincinnati. Deși nu a strălucit în prima fază a competiției de la New York, poloneza a clacat în fața unei jucătoare de top. În sferturi, Jessica Pegula a profitat de forma slabă a liderului mondial și s-a impus clar, avansând în semifinale.

La conferința de presă, Iga Swiatek a avut un discurs matur, recunoscând că nu a putut să obțină mai mult având în vedere prestația sa. Ea a explicat: „Nu a fost o performanță bună din partea mea. Jessie (Pegula) a profitat de asta, a jucat mai bine și a câștigat. Mi-am dat seama că ceva nu era în regulă când eram condusă cu 4-0 în primul set. Am încercat să fac aceeași treabă ca întotdeauna, dar chiar nu am înțeles de ce serviciul meu nu funcționa. Mi-a fost greu să găsesc soluția potrivită. Nu este niciodată ușor să joci împotriva lui Jess. Are un stil dificil, mingea rămâne destul de jos și lovește destul de plat. Nu aș spune că s-a schimbat mult, dar cu siguranță a fost mai solidă decât mine. De aceea ea punea presiune pe mine. De obicei sunt capabilă să împing înapoi presiunea, dar astăzi am făcut prea multe greșeli.”

În contrast, Jessica Pegula are motive de sărbătoare, reușind să înfrunte liderul mondial pe cea mai mare arenă de tenis din lume, în fața propriilor fani. Pegula se pregătește acum pentru prima sa semifinală la un Grand Slam, unde se va duela cu Karolina Muchova. Aceasta din urmă a câștigat în sferturi împotriva lui Beatriz Haddad Maia cu 6-1, 6-4 și are un avantaj moral, având în vedere că a învins-o pe Muchova în singura lor confruntare directă de până acum. Duelul din semifinale este programat pentru vineri dimineața.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Arestat preventiv pentru uciderea propriului câine. Bărbatul a abandonat cadavrul animalului

Un bărbat din județul Bacău a fost arestat preventiv, fiind acuzat de uciderea propriului câine, al cărui cadavru a fost abandonat. În vârstă de...

Dinamo decimată înaintea meciului cu Unirea Slobozia! Șase absenți are echipa lui Kopic

Dinamo se confruntă cu mari probleme de lot înaintea confruntării din Superliga României, etapa a noua, împotriva Unirii Slobozia. Antrenorul Zelijko Kopic va trebui...

Hamas a anunțat din nou că vrea pace în Gaza, fără noi condiții

Grupul palestinian Hamas a anunţat miercuri că negociatorii săi au reiterat disponibilitatea de a implementa un acord "imediat" de încetare a focului cu Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă