23 C
București
luni, 1 iulie 2024
AcasăSportTenisNovak Djokovic a câștigat Premiul Laureus rezervat celui mai bun sportiv al...

Novak Djokovic a câștigat Premiul Laureus rezervat celui mai bun sportiv al planetei

Liderul clasamentului ATP Novak Djokovic a fost ales sportivul anului în cadrul celei de-a 25-a ceremonii a Premiilor Laureus, Oscarurile pentru sport, desfăşurată luni seara la Madrid.

Djokovic a reuşit un sezon 2023 spectaculos, în cursul căruia a ajuns la 24 de titluri de Grand Slam, după victoriile de la Australian Open, Roland Garros şi US Open.

Tenismenul sârb a cucerit pentru a cincea oară în carieră Premiul Laureus rezervat celui mai bun sportiv al planetei, pe care l-a mai primit în 2012, 2015, 2016 şi 2019.

Aitana Bonmati, câștigătoarea la feminin

La feminin, premiul rezervat celei mai bune sportive a revenit jucătoarei spaniole de fotbal Aitana Bonmati, câştigătoarea Balonului de Aur în 2023. Bonmati a fost recompensată cu această distincţie după un sezon istoric, în care a cucerit toate trofeele colective şi individuale, cu FC Barcelona şi selecţionata Spaniei.

Fotbalistul englez Jude Bellingham, jucătorul lui Real Madrid şi câştigătorul trofeului Golden Boy, a primit la rândul său premiul rezervat revelaţiei mondiale a anului, după debutul excepţional în tricoul clubului madrilen, la doar 20 de ani.

Selecţionata feminină de fotbal a Spaniei, care a cucerit două trofee majore într-un interval de doar şase luni, Cupa Mondială şi Liga Naţiunilor, a fost desemnată echipa anului.

Gimnasta americană Simone Biles a primit la rândul ei premiul Laureus rezervat „revenirii anului”, în timp ce tenismenul spaniol Rafael Nadal a fost recompensat pentru fundaţia sa şi pentru proiectele educaţionale derulate în India şi Spania.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Încep probele scrise din cadrul Bacalaureatului

Probele scrise din prima sesiune (iunie - iulie) a examenului naţional de bacalaureat 2024 se vor desfăşura, în perioada 1 - 5 iulie, conform...

Cota jucătorilor români în Transfermarkt – noul târg de cai  

Lăsând deoparte ipocrizia, Campionatul European de fotbal a ajuns în minunata lume nouă un târg de cai. Echipa României, cu cea mai joasă cotă...

Consultări privind calendarul alegerilor, la Guvern, astăzi și mâine

Guvernul anunţă consultări, astăzi și mâine, cu partidele politice pe tema calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an."Având în vedere intenţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă