4.3 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăSportTenisIga Swiatek, cel mai bine plătită sportivă din 2023

Iga Swiatek, cel mai bine plătită sportivă din 2023

Tenismena poloneză Iga Swiatek a fost sportiva cu cele mai mari venituri în 2023, an în care a câştigat 23,9 milioane de dolari, dintre care 9,9 milioane de dolari pe teren şi 14 milioane din sponsorizări.

Lista Forbes a celor mai bine plătite 20 de sportive din lume include şi 12 jucătoare de tenis, conduse de câştigătoarea Turneului Campioanelor de la Cancun, precum şi a altor cinci turnee în 2023, între care Roland Garros.

Pe locul doi în acest clasament este schioarea americană de origine chineză de freestyle Eileen Gu, care a câştigat 22,1 milioane de dolari.

Alte opt jucătoare de tenis ocupă locuri în prima parte a listei: americancele Coco Gauff (21,7 milioane), Jessica Pegula (12,5) şi Venus Williams (12,2), britanica Emma Răducanu (15,2), japoneza Naomi Osaka (15), aceasta în afara terenului pentru că s-a aflat în pauză de maternitate, belarusa Arina Sabalenka (14,7), kazaha Elena Rîbakina (9,5) şi canadianca Leylah Fernandez (8,8).

Pe locul 11, cu 8,2 milioane de dolari, se află jucătoarea americană de golf Nelly Korda şi fotbalista Megan Rapinoe, fosta vedetă a echipei SUA.

Compatrioatele lor Candance Parker (baschet) şi Alex Morgan (fotbal) ocupă locurile 13 şi 14 în acest top, cu 7,8 milioane de dolari.

Jucătoarea chineză de tenis Qinwen Zheng, care a câştigat 7,2 milioane de dolari, ocupă locul 15, iar pe poziţia a 16-a se află gimnasta americană Simone Biles şi jucătoarea indiană de badminton P.V. Sindhu, cu 7,1 milioane.

În încheierea acestei liste de 20 de sportive se află jucătoarea tunisiană de tenis Ons Jabeur (5,7 milioane), jucătoarea canadiană de golf Brooke Henderson (5,4) şi jucătoarea cehă de tenis Marketa Vondrousova (5,2 milioane).9

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Bursele europene au închis în creștere înainte de Crăciun: Acțiunile tehnologice și Novo Nordisk, în prim-plan

Piețele europene au încheiat ședința de marți în creștere, într-o zi de tranzacționare mai scurtă cu ocazia ajunului Crăciunului, relatează CNBC. Indicele paneuropean Stoxx...

Țările care nu sărbătoresc Crăciunul și tradiții inedite din toată lumea

Crăciunul, celebrat pe 25 decembrie, este una dintre cele mai populare sărbători creștine la nivel global, marcând nașterea lui Iisus Hristos. Evenimentul nu este...

Sfaturi esențiale pentru închirierea unei mașini în UE: Ce recomandă Centrul European al Consumatorilor

Orice neclaritate privind clauzele contractuale trebuie soluționată, înainte de semnarea contractului de închiriere Centrul European al Consumatorilor din România a publicat o serie de recomandări...
Ultima oră
Pe aceeași temă