11.5 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportTenisIga Swiatek, cel mai bine plătită sportivă din 2023

Iga Swiatek, cel mai bine plătită sportivă din 2023

Tenismena poloneză Iga Swiatek a fost sportiva cu cele mai mari venituri în 2023, an în care a câştigat 23,9 milioane de dolari, dintre care 9,9 milioane de dolari pe teren şi 14 milioane din sponsorizări.

Lista Forbes a celor mai bine plătite 20 de sportive din lume include şi 12 jucătoare de tenis, conduse de câştigătoarea Turneului Campioanelor de la Cancun, precum şi a altor cinci turnee în 2023, între care Roland Garros.

Pe locul doi în acest clasament este schioarea americană de origine chineză de freestyle Eileen Gu, care a câştigat 22,1 milioane de dolari.

Alte opt jucătoare de tenis ocupă locuri în prima parte a listei: americancele Coco Gauff (21,7 milioane), Jessica Pegula (12,5) şi Venus Williams (12,2), britanica Emma Răducanu (15,2), japoneza Naomi Osaka (15), aceasta în afara terenului pentru că s-a aflat în pauză de maternitate, belarusa Arina Sabalenka (14,7), kazaha Elena Rîbakina (9,5) şi canadianca Leylah Fernandez (8,8).

Pe locul 11, cu 8,2 milioane de dolari, se află jucătoarea americană de golf Nelly Korda şi fotbalista Megan Rapinoe, fosta vedetă a echipei SUA.

Compatrioatele lor Candance Parker (baschet) şi Alex Morgan (fotbal) ocupă locurile 13 şi 14 în acest top, cu 7,8 milioane de dolari.

Jucătoarea chineză de tenis Qinwen Zheng, care a câştigat 7,2 milioane de dolari, ocupă locul 15, iar pe poziţia a 16-a se află gimnasta americană Simone Biles şi jucătoarea indiană de badminton P.V. Sindhu, cu 7,1 milioane.

În încheierea acestei liste de 20 de sportive se află jucătoarea tunisiană de tenis Ons Jabeur (5,7 milioane), jucătoarea canadiană de golf Brooke Henderson (5,4) şi jucătoarea cehă de tenis Marketa Vondrousova (5,2 milioane).9

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă