10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportTenisGabriela Ruse s-a retras de la Transylvania Open. Finalista de anul trecut...

Gabriela Ruse s-a retras de la Transylvania Open. Finalista de anul trecut nu s-a refăcut după accidentare

Gabriela Ruse și-a anunțat retragerea de la turneul de tenis Transylvania Open, care va avea loc săptămâna viitoare la Cluj-Napoca, din cauza unei accidentări.

Ruse nu a reuşit să se refacă după accidentarea suferită înaintea turneului Australian Open, dar va fi totuşi prezentă la Cluj-Napoca, pentru a se întâlni cu iubitorii tenisului, potrivit organizatorilor.

Cum Ruse primise un wild card pentru tabloul principal de simplu, acesta va fi acordat altei românce, Miriam Bulgaru, în timp ce wild card-ul oferit acesteia pentru tabloul de calificări a fost redirecţionat către Sara Maria Popa.

Ana Bogdan (66 WTA) era singura româncă sigură de prezenţa pe tabloul principal, datorită clasamentului, dar ei i s-au alăturat Jaqueline Cristian (89 WTA), Anca Todoni (235 WTA) şi Miriam Bulgaru (195 WTA), ultimele două graţie unor wild card-uri.

Desemnat cel mai bun turneu de tenis din lume la categoria WTA 250 pentru doi ani consecutiv, Transylvania Open va avea loc la Cluj-Napoca, între 3 și 11 februarie.

Cea de-a patra ediţie a turneului de tenis din Cluj-Napoca va avea loc în sala polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca. Meciurile se vor juca indoor, pe hard, pe cele două terenuri de tenis care vor fi amenajate. În total, 32 de jucătoare vor concura la simplu și 16 echipe la dublu, pentru 250 de puncte WTA şi premii în valoare de 267.082 dolari. În plus, tabloul de calificări va avea 24 de jucătoare.

Turneul din 2023 a avut loc în perioada 16-22 octombrie şi a fost câştigat la simplu de Tamara Korpatsch. Tânăra jucătoare germană a obţinut la Cluj primul titlu WTA 250 din carieră, după o finală jucată cu Gabriela Ruse. Campioane la dublu au fost Jodie Burrage şi Jil Teichmann, după finala disputată cu Leolia Jeanjean şi Valeria Strahova.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă