22.8 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSportTenisGabriela Ruse s-a calificat pe tabloul principal la China Open!

Gabriela Ruse s-a calificat pe tabloul principal la China Open!

Gabriela Ruse a obținut calificarea pe tabloul principal al turneului WTA 1000 de la Beijing, unde va concura alături de alte trei românce: Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Irina Begu.

Gabriela Ruse, victorie categorică în calificări

Gabriela Ruse, ocupanta locului 93 în clasamentul mondial, a reușit să treacă de Jia-Jing Lu, jucătoarea din China aflată pe locul 261 WTA, în două seturi rapide, scor 6-3, 6-1. Meciul, care a durat o oră și nouă minute, a fost dominat de la început până la sfârșit de româncă. Aceasta a fost cap de serie numărul 4 în calificări și a demonstrat încă o dată superioritatea sa, câștigând pentru a doua oară împotriva chinezoaicei, după victoria din 2021 de la Montpellier.

Programul româncelor pe tabloul principal

Alături de Gabriela Ruse, trei alte jucătoare românce sunt deja calificate direct pe tabloul principal al turneului de la Beijing și își cunosc deja adversarele pentru primul tur al competiției.

Jaqueline Cristian vs. Anna Bondar

Jaqueline Cristian (locul 96 WTA) va avea un meci dificil în fața unguroaicei Anna Bondar, jucătoare de 27 de ani, aflată pe locul 90 în clasamentul mondial. Cele două s-au întâlnit de două ori în trecut, iar Bondar a ieșit învingătoare în ambele ocazii. Prima întâlnire a avut loc la București, în 2018, când Bondar s-a impus în două seturi, scor 6-2, 6-7. Cea de-a doua confruntare a avut loc în 2019, când unguroaica a câștigat din nou, tot în minimum de seturi, 6-2, 6-4. Cristian va încerca să obțină prima sa victorie împotriva acesteia la Beijing, într-un meci ce se anunță echilibrat.

Ana Bogdan vs. Sofia Kenin

Ana Bogdan (locul 57 WTA) se va confrunta în primul tur cu Sofia Kenin, jucătoarea americană aflată momentan pe locul 168 mondial. Cele două s-au întâlnit deja de trei ori pe terenurile de tenis, iar scorul întâlnirilor directe este de 2-1 în favoarea americancei. Bogdan a reușit să o învingă pe Kenin la Montreal, în 2018, într-un meci disputat în trei seturi (4-6, 6-2, 6-4), dar Kenin a câștigat următoarele două întâlniri: în 2020 la Roland Garros și în 2023 la US Open. Bogdan va căuta revanșa la Beijing și speră să își îmbunătățească palmaresul împotriva fostei câștigătoare de Grand Slam.

Irina Begu vs. Yexin Ma

Irina Begu (locul 56 WTA) o va întâlni în primul tur pe jucătoarea chineză Yexin Ma, aflată pe locul 224 mondial. Acesta va fi primul duel direct dintre cele două sportive. Begu, cu o experiență mult mai vastă în competițiile internaționale, va porni drept favorită, însă Ma, susținută de publicul local, ar putea să fie o adversară dificilă.

O șansă importantă pentru tenisul românesc

Calificarea Gabrielei Ruse și prezența altor trei românce pe tabloul principal al turneului de la Beijing reprezintă un succes important pentru tenisul românesc la nivel internațional. Toate cele patru jucătoare au ocazia să avanseze în competiție și să își demonstreze valoarea într-un turneu de prestigiu din calendarul WTA.

Turneul WTA 1000 de la Beijing este una dintre cele mai importante competiții din finalul sezonului și oferă jucătoarelor ocazia de a câștiga puncte valoroase pentru clasamentul mondial, dar și o expunere semnificativă pe scena internațională. Pe lângă premii, performanțele bune la un astfel de turneu pot reprezenta un salt important în cariera oricărei jucătoare.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Percheziţii la persoane bănuite de camătă și înşelăciune. Fiul unui cunoscut interlop este vizat de anchetă

Patru percheziţii sunt efectuate de polițiștii din Ploiești la persoane bănuite de camătă, înşelăciune şi conducerea unui vehicul de către o persoană a cărei...

Rusia a fost exclusă de la ceremoniile consacrate împlinirii a 80 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz

Reprezentanţii Rusiei au fost excluşi de la ceremoniile consacrate împlinirii a 80 de ani de la eliberarea de către Armata Roşie a lagărului morţii...

Propunere de prelungire a plafonării tarifelor RCA până la 31 decembrie 2024

Autoritățile propun, printr-un proiect de Hotărâre de Guvern publicat de Ministerul Finanțelor, prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 31 decembrie 2024. Această măsură este...
Ultima oră
Pe aceeași temă