7.8 C
București
marți, 24 decembrie 2024
AcasăSportTenisCum începi să înveți tenis? Sfaturi pentru începători

Cum începi să înveți tenis? Sfaturi pentru începători

Cunoscut ca unul dintre sporturile pentru gentlemeni, tenisul are propriile lui metode de a ne fascina – eleganța mișcărilor, solitudinea jucătorului și noblețea regulilor. Pentru cei care au un interes față de acest sport aparent exclusivist, avem câteva sfaturi.

Bucură-te de priveliște

Pentru că vorbim despre un sport estetic, poate primul și cel mai important pas pentru a intra în minunata lume a tenisului este pur și simplu să te uiți la cât mai multe meciuri. La TV, pe internet sau la un meci live de fiecare dată când ai ocazia, toate aceste momente în care privești jucătorii îți vor amplifica dragostea pentru tenis și în scurt timp vei deveni un pasionat.

Plăcerea de a-i observa pe alții jucând este mai pregnantă în tenis decât în alte sporturi și chiar jucătorii profesioniști se delectează cu ea. Pe lângă bucuria estetică, faptul de a te uita la cât mai multe meciuri îți oferă de asemenea ocazia să furi unele mișcări, anumite tehnici și să înțelegi, cu timpul, care este starea psihologică a unui jucător. Iar această stare, conform declarațiilor făcute de marii jucători ai lumii, este cel mai important accesoriu al unui jucător – fie el profesionist sau amator.

Alcătuiește-ți un echipament

Poate că tenisul nu e dintre cele mai ieftine sporturi, dar nu e nici dintre cele mai costisitoare. Dacă închirierea unui teren este opțională, în sensul că unii își pot găsi un spațiu de joc pentru care nu trebuie să plătească, kit-ul de bază personal este destul de necesar încă de la început.

Începe prin a-ți procura cel mai evident lucru – o paletă potrivită pentru tine. Fiind cel mai important instrument în tenis, ea trebuie aleasă în funcție de caracteristicile tale – înălțime, vârstă, greutate. Nu e indicat să începi cu o rachetă de împrumut, pentru că prima experiență pe teren este cea mai importantă și e foarte posibil ca ea să nu fie tocmai plăcută dacă racheta nu e pe măsura jucătorului. Mingile vor varia destul de mult de-a lungul timpului, însă dacă e posibil îți recomandăm să începi cu una sau două mingi care să fie ale tale, nu ale partenerului sau de pe teren. Pe lângă toate acestea, găsești Saci de tenis HEAD la o căutare rapidă și ești gata de ieșit pe teren.

Antrenează-ți corpul

Lucru mai puțin discutat dar foarte important atât înainte de a începe să joci tenis cât și mai apoi, este antrenarea corpului în afara terenului. Fie că mergi la înot, la alergat sau la sală, o condiție fizică bună este obligatorie pentru a putea deprinde mai apoi eleganța tipică acestui sport. Flexibilitatea și rapiditatea mișcărilor sunt mai importante decât forța brută, însă și aceasta din urmă trebuie luată în considerare. Având în vedere că un meci poate dura până la trei ore, rezistența la efort îndelungat se va dovedi extrem de importantă.

În afară de toate acestea, mai există aspectele generale care sunt valabile pentru practicarea oricărui sport, precum nutriția, disciplina și entuziasmul de a fi pe teren. Și, servire bună!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Comercianții nu mai sunt obligați să emită bon fiscal, decât la cerere: Legea, publicată în Monitorul Oficial

Modificarea nu afectează drepturile consumatorilor, reglementate de legislația în vigoare Legislația privind emiterea bonurilor fiscale a fost modificată, iar noile reglementări au fost publicate în...

Junior Centenar: Programul de economisire pentru copii, ocolit de români. Sub 150.000 de beneficiari în 5 ani

Valoarea medie economisită per copil este de 3.592 lei Lansat în 2019, programul de economisire Junior Centenar, destinat copiilor din România, rămâne neatractiv pentru majoritatea...

Capitalul românesc câștigă teren în sistemul bancar: Ponderea activelor băncilor autohtone se apropie de 40%

România controlează aproape 40% din activele sistemului bancar, marcând o creștere notabilă a capitalului autohton. Potrivit datelor BNR, ponderea activelor băncilor cu capital străin...
Ultima oră
Pe aceeași temă