27.5 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăSportTAS, verdict final în cazul suspendării primite de Comitetul Olimpic Rus

TAS, verdict final în cazul suspendării primite de Comitetul Olimpic Rus

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a menținut suspendarea dictată Comitetului Olimpic Rus (ROC) de către Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), argumentând că aceasta „nu a încălcat principiile legalităţii, egalităţii, predictibilităţii şi proporţionalităţii”.

Cea mai înaltă instanţă de arbitraj sportiv a informat, vineri, despre respingerea contestaţiei depuse de Comitetului Olimpic Rus, după decizia de suspendare luată de Comitetul Executiv al CIO pe 12 octombrie 2023.

CIO a luat această decizie de sancţionare după ce Comitetul Olimpic Rus a inclus printre membrii săi câteva organizaţii sportive din regiunile ocupate de Rusia din Ucraina – Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporoje, dar care care se aflau sub autoritatea Comitetului Olimpic din Ucraina.

CIO a precizat la momentul respectiv că aceasta constituie o încălcare a Cartei Olimpice de către Rusia, prin violarea integrităţii teritoriale a Comitetului olimpic din Ucraina.

Rusia, care invadat Ucraina în februarie 2022, a denunţat măsura ca fiind motivată politic.

În apelul către TAS, Comitetul Olimpic Rus a cerut revocarea interdicţiei şi recunoaşterea sa drept Comitet Olimpic Naţional cu drepturi depline, cu toate prerogativele pe care le presupune acest statut.

Într-o decizie separată adoptată în decembrie, CIO a precizat că ruşii şi belaruşii care se califică la Jocurile Olimpice de la Paris, din vara acestui an, vor putea participa ca sportivi neutri, fără drapele, embleme sau imnuri naţionale.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă