23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSportTăriceanu este noul preşedinte al Senatului

Tăriceanu este noul preşedinte al Senatului

UPDATE Călin Popescu Tăriceanu s-a aşezat în scaunul de preşedinte al Senatului şi a preluat conducerea şedinţei. “Voi încerca să fiu un preşedinte corect şi echidistant. Voi fi un preşedinte implicat, nu voi asista pasiv la ceea ce se întâmplă pe scena politică”, a afirmat Tăriceanu. El s-a referit şi la “proiectul politic al USL” şi a spus că vrea să nu îi dezamăgească pe cei care au votat această alianţă.

UPDATE 17:20 – Călin Popescu Tăriceanu a fost ales preşedinte al Senatului. Fostul premier a primit 93 de voturi. Marius Obreja, candidatul PNL a fost votat de 45 de senatori, iar Dumitru Oprea, propunerea PDL, a întrunit doar 15 voturi.

UPDATE Votul pentru şefia Senatului s-a încheiat. Comisia de numărătoare a voturilor s-a retras într-o sală separată.

UPDATE Senatorii au început votul pentru şefia Senatului. Votul este secret, iar senatorii au primit o listă cu cei trei candidaţi, urmând să îi taie pe cei doi cu care nu sunt de acord. Liderul grupului PNL Puiu Haşotti a cerut vot secret pe listă în cabine de vot, dar propunerea a fost respinsă de PSD.

UPDATE Senatorul PNL Crin Antonescu a spus, luni, în plen, înainte de votul pentru alegerea unui nou preşedinte al Senatului, că le mulţumesşte colegilor pentru colaborare şi că demisia sa de la şefia acestei Camere nu a fost de conjunctură şi nici luată sub imperiul unor emoţii.

UPDATE Senatorul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, la începutul şedinţei de luni a Senatului, că, în urma demisiei sale din PNL, va activa în continuare ca independent.

Călin Popescu Tăriceanu, Dumitru Oprea şi Marius Obreja sunt cei trei candidaţi care s-au înscris în cursa pentru preşedinţia Senatului.

Senatorul independent Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, luni, că USD i-a propus să candideze la şefia Senatului, iar el a acceptat acest lucru. UDMR va susţine, de asemenea, candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la şefia Senatului.

BPN al PDL a decis, luni, să îl propună pe senatorul Dumitru Oprea candidat la preşedinţia Senatului, a anunţat prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a anunţat că propunerea liberalilor pentru funcţia de preşedinte al Senatului este Marius Obreja.

Votul pentru preşedinte se face pe buletine de vot şi va fi ales cu votul a jumătate plus unu din votul celor prezenţi. Dacă nu se întruneşte acest număr, se organizează un nou tur, pentru primii doi clasaţi.

Cele mai citite

Laura Codruţa Kovesi, îngrijorată că noile prevederi adoptate de Austria ar putea împiedica anchetele Parchetului European

Procurorul-şef european, Laura Codruţa Kovesi, anunţă că analizează noile dispoziţii legale adoptate de Austria. Unele dintre acestea ar putea intra în contradicţie cu Regulamentul...

Coșul zilnic de cumpărături ar putea să se scumpească, estimează antreprenorii români

Coșul zilnic de cumpărături este predispus scumpirilor în următoarea perioadă, potrivit reprezentanților mediului de afaceri. Țara noastră a avut cele mai accelerate creșteri ale...

Laura Codruţa Kovesi, îngrijorată că noile prevederi adoptate de Austria ar putea împiedica anchetele Parchetului European

Procurorul-şef european, Laura Codruţa Kovesi, anunţă că analizează noile dispoziţii legale adoptate de Austria. Unele dintre acestea ar putea intra în contradicţie cu Regulamentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă