10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialToata lumea face calcule

Toata lumea face calcule

In Ghencea, in Soseaua Stefan cel Mare si in Giulesti stafurile celor trei echipe calificate in grupele Cupei UEFA isi cunosc acum adversarii si fac calcule. Cu sapte puncte, calificarea este asigurata in proportie de 90 la suta. Cu sase puncte se poate spera. Nici o grupa nu este usoara si cele in care au cazut echipele noastre nu au putut face exceptie. Avem de infruntat echipe foarte bune care vin din campionate puternice. Indiferent daca e vorba de Steaua, Dinamo sau Rapid, toate apreciaza ca grupa lor este cea mai grea, dar toti spera in obtinerea calificarii.

Pentru Steaua, decisiv este ultimul meci

La Steaua, se apreciaza ca soarta calificarii se va decide in ultimul meci, cel cu Hertha Berlin, care se va disputa pe 15 decembrie, in deplasare. Managerul general al clubului, Mihai Stoica, vorbeste despre grupa C ca despre una foarte puternica, asa cum si-a dorit. “Daca anul trecut, spune Mihai Stoica, credeam ca am picat in cea mai puternica grupa, ne-am inselat. Iata ca am gasit-o acum. Programarea ideala era daca jucam acasa cu Hertha, nu cu Lens.” Steaua are toate informatiile despre echipa franceza, cu care va disputa primul meci in Ghencea la 20 octombrie. Ele vin de la CFR Cluj, care a disputat finala Cupei Intertoto cu Lens, pe care a castigat-o dupa un egal (1-1) la Cluj si o victorie (3-1) acasa. O victorie din plecare ar insemna enorm de mult pentru echipa lui Protasov si ea ar veni inaintea disputei cu Sampdoria, pe care stelistii o considera cel mai dificil adversar, si este bine ca ii intalnesc pe italieni in deplasare. “Ros-albastrii conteaza pe toate punctele in partida cu formatia suedeza Halmstad. Daca luam de bune calculele stelistilor, ei ar putea acumula inaintea ultimului meci, cu berlinezii, sase puncte si ar lupta cu Hertha pentru punctul care sa le aduca sigur calificarea.”

Dinamo, sase puncte

Pentru Dinamo, meciul cel mai important, asa cum il apreciaza Ioan Andone, se va disputa in etapa a treia, cand o va intalni pe TSKA Moscova, detinatoarea trofeului UEFA. In ordinea importantei pentru Andone, urmeaza partida din etapa a doua, la 3 noiembrie, cand Dinamo va avea de infruntat, la Sofia, pe Levski. Foarte important ramane totusi meciul de deschidere, cand “cainii” vor avea ca adversar in “groapa” echipa olandeza Heerenveen. Andone isi cunoaste foarte bine adversarul, a jucat la formatia olandeza in anii '90, iar echipa este pregatita de fostul lui coechipier Gertjan Verbeek. Tehnicianul dinamovist o compara pe Heerenveen cu Everton si este convins ca nu este la nivelul formatiei engleze. Dinamo considera ca poate deschide grupa cu trei puncte. Daca mai aduna inca trei pana la ultima partida cu Olympique Marseille, ce se va disputa la 14 decembrie, in deplasare, totul va fi perfect. In Soseaua Stefan cel Mare se apreciaza ca Dinamo se poate califica cu sase puncte.

Inceput de trei puncte

Sortii au adus Rapidul in cea mai dificila grupa. Giulestenii au avut ghinion nu numai din cauza valorii adversarilor ce alcatuiesc grupa G, dar si a faptului de loc fericit ca se vor confrunta in premiera mondiala doi antrenori – tata si fiu. Mircea Lucescu spunea ca nu are noroc la tragerile la sort. “Ce dovada mai buna vreti sa aveti – spune Lucescu tatal – sa joc impotriva fiului meu? Ca tata, as vrea sa castige el, dar ca profesionist, eu!” Dincolo de aceasta situatie inedita, adversarii Rapidului sunt toti unul si unul. Giulestenii deschid meciurile grupei cu un meci acasa, in compania formatiei pregatite de Boloni, Rennes. O echipa care oscileaza intre rezultate foarte bune si meciuri slabe, dovada cea mai buna fiind startul din noua editie a campionatului francez, cand dupa primele trei etape nu acumulase nici un punct. Giulestenii sunt convinsi ca pot obtine victoria in fata lui Boloni. Deci trei puncte. Urmeaza meciul de la Donetk, cu Sahtior, campioana Ucrainei, pentru care rapidistii nu fac calcule. Un meci hotarator poate fi cel cu PAOK Salonic din runda a treia. Daca Razvan Lucescu reuseste sa treaca de echipa lui Zagorakis, capitanul nationalei Greciei, ar fi extraordinar pentru ca in ultima disputa “visinii” vor da piept cu trupa lui Trapattoni, VfB Stuttgart. Meci dificil, pentru ca ambele formatii ar putea lupta sa obtina punctul necesar calificarii.
Peste tot se fac calcule, operatiuni care nu vor inceta, cu siguranta, pana la 20 octombrie, ziua startului in grupele Cupei UEFA.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă