14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialO echipa intreaga, plimbata pe traseul Timisoara-Buftea-Buzau

O echipa intreaga, plimbata pe traseul Timisoara-Buftea-Buzau

GLORIA BUZAU: Totul s-a schimbat
Dupa ce Steaua si-a rechemat toti jucatorii imprumutati, Gloria Buzau a primit un ajutor nesperat din partea gruparii FC Timisoara. Oficialii echipei banatene au decis sa mute toti jucatorii de la divizionara secunda CS Buftea in Crang. Alaturi de cei 14 fotbalisti, la Buzau a ajuns si antrenorul Ion Balaur. Cu un lot destul de numeros, Gloria spera sa reuseasca sa indeplineasca baremul de 25 de puncte, pentru a nu lua startul in esalonul secund cu penalizare. In perioada de pregatire, staff-ul tehnic din Crang a incercat toti jucatorii, majoritatea celor veniti de la Timisoara reusind sa se impuna. Singura dezamagire este legata de senegalezul Gueye Mansour, care s-a accidentat fara a juca vreun meci pentru noua sa echipa. Cu o saptamana inainte de reluarea campionatului, un alt component al formatiei banatene, Eder Bonfim, a fost si el imprumutat la echipa buzoiana.
In urma meciurilor de pregatire din stagiul de la Montecatini (Italia), Ion Balaur a creionat primul 11 cu care Gloria va ataca startul returului. In absenta lui Mansour si a lui Claudiu Ionescu, ambii accidentati si cu putine sanse sa joace in primele etape ale returului, Gloria va avea o formula aproape identica cu cea a lui CS Buftea din toamna trecuta. Dintre cei trei portari, Minca, Zimmerman si Arcaba, primul pare sa se fi impus ca titular, in timp ce in aparare regasim doar un singur jucator ce a facut parte din lotul buzoienilor si in tur, Vlaicu. Linia defensiva va mai fi compusa din Mera, Ratiu (fundasi centrali) si Fl. Sandu (fundas stanga). La mijloc se regasesc Cojocnean, Matei, Teusan si Ademar, iar in fata, Vigariu si Axente.

» Echipa probabila cu care va incepe returul: MINCa (ZIMMERMAN) – VLAICU, MERA, A. RATIU, FL. SANDU (AZIZ) – COJOCNEAN, I. MATEI, TEUsAN, ADEMAR – VIGARIU, AXENTE

OTELUL GALATI: Fara transferuri in iarna
Otelul Galati este una dintre echipele din Liga I care nu au facut nici un transfer important in aceasta pauza competitionala. Criza economica ce a afectat mapamondul a fost resimtita dur si de catre gruparea condusa de Marius Stan. Lipsit de sustinere financiara, Petre Grigoras a trebuit sa-si indrepte atentia catre echipa, satelit sau catre alte formatii din ligile inferioare. Conducerea a renuntat si la jucatorii straini care nu ar mai fi putut fi titulari, reducandu-se astfel o parte din cheltuieli. Printre cei promovati in prima echipa se numara Carja si Rapa, primul dintre ei devenind titularul postului de fundas dreapta dupa accidentarile lui Giurgiu si Sarghi. "E ca un blestem. Cine joaca acolo se rupe. Totul a inceput cu Brujan, au urmat Gado, Giurgiu, Sarghi. Apoi s-a accidentat si Cojoc, care nici nu a apucat sa joace zece meciuri ca titular si a fost nevoit sa se opereze. Am ajuns in situatia in care anunt fundasul dreapta cu putin timp inainte de inceperea unui meci, pentru ca mi-e teama sa nu se dea loviti", a spus Grigoras.
Ca portar, Grigoras il va folosi tot pe Kolev, in timp ce alaturi de Carja vor mai juca in defensiva Costin, Jelev si Salagean. In centrul liniei mediene, G. Paraschiv va face cuplu cu Bourceanu, benzile vor fi acoperite de Viglianti si Iorga, iar in atac vor juca Pena si Ibeh.

» Echipa probabila cu care va incepe returul: KOLEV – CARJa, COSTIN (SARGHI), JELEV, SaLaGEAN – VIGLIANTI (GIURGIU), PARASCHIV, BOURCEANU, IORGA (VITAIC) – PENA, IBEH (ELEK)

CS OTOPENI: Joaca in continuare numai in deplasare
Echipa din Otopeni a pierdut unul dintre cei mai buni fotbalisti ai formatiei din tur, fundasul togolez Nibombe Dare ajungand la FC Timisoara. Cu toate acestea, gruparea ilfoveana nu pare a fi foarte afectata de transferul acestuia pentru ca, se spune, ifosele sale de vedeta eclipsau valoarea fotbalistica. La capitolul pierderi pot fi trecuti fundasii Scarlatache si Musat, cei doi "laterali" ai echipei in tur, pe care Dinamo i-a rechemat in stefan cel Mare.
Vestea buna este aceea ca mijlocasul Nasser Menassel a revenit la CS Otopeni, dupa ce imprumutul sau la echipa turca Kocaelispor a fost anulat. "Noi l-am imprumutat pe Nasser in Turcia, fara nici un fel de pretentii, pentru ca fotbalistul isi dorea sa joace. Kocaelispor se afla insa intr-o degringolada financiara si am dorit sa ne protejam jucatorul. Se poate spune ca tot raul este spre bine, pentru ca Nasser s-a pregatit excelent in cantonamentul din Antalya, iar antrenorul Liviu Ciobotariu se bazeaza pe serviciile sale in returul campionatului", spune directorul de imagine al clubului, Lucian Ionescu.
Din pacate, CS Otopeni va trebui sa joace si in retur toate meciurile, practic, in deplasare. si asta pentru ca arena din Otopeni nu poate fi omologata pentru prima scena, asa ca jocurile au loc pe Stadionul Astra din Ploiesti…

» Echipa probabila cu care va incepe returul: MUNTEANU – DUMITRESCU, DIOGO, IVAN, VITINHA (PANa) – CHIACU (NASSER), PARVU, V. NEGRU (MaRGaRIT), CONSTANTIN – L. GANEA, YONTCHA (KALLE)

U CRAIOVA: Echipa tinerilor "vaneaza" orice ocazie
Grea misiune pentru antrenorul Nicolo Napoli, care are la dispozitie circa 20 de jucatori ce pot alcatui primul 11 al oltenilor. Pe langa echipa de baza, cristalizata in pregatiri, exista un lot de tineri fotbalisti care abia asteapta o ocazie pentru a intra in echipa si pentru a nu mai pleca de acolo. Gangioveanu, Lung jr., Barboianu, Gaman, Barbu, Gogosoiu, M. Costea, Craciun sunt numai cativa dintre pustii de mare viitor ai Craiovei, care, in retur, spera sa "sparga" portile titularizarii.
Singurul transfer important al oltenilor este cel al lui Florin soava, revenit in Banie dupa cativa ani petrecuti in Rusia. Fostul international s-a integrat imediat, iar experienta mijlocasului poate ajuta echipa sa lupte pentru un loc de UEFA. "Craiova este o echipa competitiva, cu o forta extraordinara, cu tineri talentati care vor exploda in cel mai scurt timp. Speram sa castigam cat mai multe meciuri, iar la finalul stagiunii sa fim cat mai sus, chiar pe primul loc, daca se poate", a spus Florin soava.
Managerul general al Universitatii Craiova, Ilie Balaci, este convins ca, desi sapte-opt echipe si-au anuntat drept obiectiv participarea in Cupa UEFA, echipa olteana are puterea de a-si atinge acest tel: "Craiova are forta necesara sa-si indeplineasca obiectivul. Iar in ceea ce priveste faptul ca sunt mai multe formatii care au anuntat acelasi obiectiv, asta este frumusetea fotbalului". In ceea ce priveste meciul pe care echipa pregatita de Napoli il va disputa, la reluarea sezonului, impotriva formatiei Politehnica Iasi, Balaci considera ca gruparea olteana este obligata sa obtina toate cele 3 puncte. "Este clar ca partidele de la Iasi din ultimii ani nu au fost unele cu rezultate pe masura asteptarilor, insa acum, tinand cont de obiectivul propus de Universitatea, suntem mai mult decat obligati sa castigam. Nu va fi usor, dar sper intr-un rezultat favorabil", a completat Balaci.

» Echipa probabila cu care va incepe returul: BORNESCU – DaNaNAE, D. STOICA, MITCHELL, ROSE – WOOBAY, PREPELITa, DILEVSKI, sOAVa – FL. COSTEA, DINA

GAZ METAN: Curtean a adus linistea financiara
Pregatirea de iarna a inceput abrupt la Gaz Metan, unde o lunga lista de jucatori, in frunte cu Falemi, Semeghin, Cukic, Vidakovici, Dos Santos, Gego, Craciun si Paina, au fost pusi pe liber. Pana la urma, Semeghin a reusit sa ramana si, iata, sa devina titularul postului de mijlocas stanga in noua formula de joc a antrenorului Cristi Pustai.
Gaz Metan si-a pierdut in iarna cel mai bun jucator, Curtean, transferat la Timisoara pentru suma record de 1,4 milioane de euro – cea mai mare a unui transfer in Liga I in aceasta pauza –, dar pe langa importantul castig financiar, a reusit si cateva mutari importante. Astfel, profitand de degringolada celor de la UTA, au ajuns la Medias fundasul Buican si mijlocasul Todea, iar portarul Vatca, satul de atata asteptat la Steaua, a venit la Gaz Metan pentru a ajuta la salvarea de la retrogradare. Un alt transfer care ar putea sa se dovedeasca util ar fi cel al atacantului echipei Liberty Oradea Cristian Bud, unul dintre golgheterii esalonului secund, care a semnat un contract pe patru ani si jumatate.
Portarul Vatca a precizat ca a acceptat imprumutul la Gaz Metan Medias pentru a avea mai multe sanse sa evolueze titular. "Am decis sa accept oferta celor de la Gaz Metan deoarece imi doresc foarte mult sa apar. Vreau sa fac meciuri bune si sa revin la forma pe care am avut-o inainte de a fi transferat la Steaua. Nu stiu ce se va intampla din vara, insa ma bucur ca acum voi avea mai multe sanse de a evolua ca titular", a spus Vatca.

» Echipa probabila cu care va incepe returul: VATCa – GRILO, FL. LAZaR, BUICAN, NOHAI – R. ZAHARIA (C. PRODAN), HOBAN, TODEA, SEMEGHIN – DUDITa (BUD), BOARU

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...

Universitatea Craiova are un nou antrenor. “Bine ai venit în noua ta casă, Mister!”

Costel Gâlcă este noul antrenor al Universității Craiova. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de 17 aprilie. Gâlcă devine astfel cel de-al 5-lea antrenor...

Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Qatar: “Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine”

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în fruntea unei delegații guvernamentale în Qatar, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiește în această țară...
Ultima oră
Pe aceeași temă