15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialNationala Romaniei se intalneste in Liga Campionilor!

Nationala Romaniei se intalneste in Liga Campionilor!

Fetele din echipa nationala de handbal feminin a Romaniei nu au prea multe zile de odihna. Abia s-a incheiat Campionatul Mondial din Rusia, acolo unde Romania a inregistrat o performanta extraordinara castigand argintul, ca 14 din cele 16 componente ale echipei noastre nationale pornesc la drum in Cupele Europene, acolo unde au de aparat numele pe care si l-au facut in ultimul timp.
Parca mai mult decat niciodata, nationala Romaniei a devenit o selectionata cu o experienta formidabila dobandita la mari echipe de club din strainatate, care an de an “trag” la castigarea Ligii Campionilor. O simpla insiruire de nume ar intari cele de mai sus din moment ce nu mai putin de 9 handbaliste romance evolueaza in grupele Ligii Campionilor, iar alte 5 in Cupa EHF sau Challenge Cup.
“Premiantele” sunt Simona Gogarla, Ana Maria Lazer si Aurelia Bradeanu (toate cu Gyor Eto din Ungaria), Paula Radulescu (Hypo Viena), Valentina Elisei (ZRK Knjas Milos), Luminita Dinu (Krim Ljublijana), Narcisa Lecusanu (Aalborg), Cristina Varzaru (Viborg) si Oana Soit (Elda Prestigio), toate participante in grupele Ligii Campionilor. De altfel, in competitia care va porni la drum pe 7 ianuarie vor fi cateva dueluri intre romance caci cele trei fete de la Gyor se intalnesc in grupa cu Narcisa Lecusanu de la Aalborg, iar Luminita Dinu, Cristina Varzaru si Oana Soit sunt in aceeasi grupa, dar cu echipe diferite, deci vor juca toate una impotriva celeilalte!
Situatia continua si in Cupa EHF, acolo unde joaca cele patru fete de la Silcotub Zalau impreuna cu antrenorul nationalei, Gheorghe Tadici, precum si in Challenge Cup, unde se afla Rulmentul Brasov.
Singurele care nu sunt pe lista sunt Ionela Galca de la Nimes si Steluta Luca de la SC Kopenhagen.

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă