17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialMircea Sandu isi incheie mandatul cu o imensa bataie de joc

Mircea Sandu isi incheie mandatul cu o imensa bataie de joc

Sincer, nu am mai auzit vreodata in istoria echipei nationale de fotbal a Romaniei de o asemenea rusine! Suporteri, antrenori, jucatori, cu totii au fost ieri tinta unei imense batai de joc, iar dupa aceasta ultima “fapta de vitejie” a presedintelui Mircea Sandu, putem afirma ca acesta isi incheie mandatul cum nu se poate mai rau… Sa mai spunem ca ni se promisese un meci amical de lux cu Argentina?
Cui ii va folosi simulacrul de meci de ieri? Ce nebunie de partida poate fi una in care adversarul nationalei Romaniei se strange cu numai 15-20 de minute inainte de joc? Cum e ca o delegatie sa anunte 38 de jucatori, iar pana cu doua ore inainte de meci la Bucuresti sa se stranga 10, adica mai putin de o echipa? Cum e ca nationala Romaniei sa joace in fata a putin peste 1.000 de spectatori? Cum e ca incasarile de la un astfel de meci international sa fie de pe urma vanzarii a 300 de bilete? O rusine, o umilinta, o bataie de joc cum nu am crezut ca vom vedea!
Ieri dimineata la ora 11, la Bucuresti erau trei fotbalisti nigerieni si nici un oficial! Culmea, desi cazati la acelasi hotel, africanii nu stiau unul de altul! “Mare noroc” cu “delegatia oficiala” a Nigeriei, care a aterizat pe Otopeni in jurul orei 14, cu 7 jucatori si 9 oficiali! Si asta, cu trei ore inaintea inceperii meciului! “Noi stim ca meciul e la ora 20, nu la 17, asa ca mergem la hotel sa ne odihnim si sa mancam, ca ne e foame”, a anuntat fostul international Daniel Amokachi, care a condus ca antrenor principal “nationala” (sau ce-o fi fost…) Nigeriei, desi el este secund! Cand s-a aflat ca totusi meciul e la ora 17, nigerienii au solicitat amanarea jocului pentru ca “trebuie sa mai soseasca trei jucatori din tara”, ora la care acestia erau programati sa aterizeze fiind 16! “Noi la ora 17 suntem in pat si, daca nu amanati meciul, jucati singuri!”, a avertizat seful delegatiei nigeriene, care a obtinut apoi o ora in plus de “odihna”, partida fiind anuntata pentru ora 18! Rusinea a fost deplina cand nigerienii au apelat inclusiv la Abiodun de la FC National, care a fost convocat de urgenta la nationala Nigeriei desi antrenorii acesteia nu stiau de existenta sa, el fiind “impus” prin intermediul ambasadei tarii africane de la Bucuresti! La ora 16.45, la Bucuresti a mai sosit un nigerian, asa ca in jurul orei 17 nigerienii erau 12 si partida putea sa inceapa… Ca sa nu mai vorbim de cei 7 jucatori nigerieni pe care FCM Targoviste ii are in probe si care s-au oferit sa “ajute” nationala tarii lor sa intre pe teren!
Multi vor spune ca nu e vina Federatiei pentru aceasta susa de la ora 18. Sunt insa multe bile negre pentru forul condus de Mircea Sandu: un meci international se pregateste cu luni de zile inainte, iar federatiile serioase au fixat programul chiar cu ani inainte; oficialilor nostri li s-a prezentat programul in Romania al nigerienilor si ar fi trebuit sa li se para mai mult decat suspect faptul ca grosul delegatiei lor soseste la Bucuresti cu 2-3 ore inaintea jocului; in sfarsit, ceea ce ii reprosam acum presedintelui Mircea Sandu e faptul ca ieri la pranz, cand a vazut ca totul s-a transformat intr-o farsa, nu a anulat bataia de joc trimitandu-i acasa pe neseriosi si cerandu-le daune pentru stricarea imaginii! In ceea ce priveste partida, sa-i spunem asa, nu putem consemna mai mult decat scorul si marcatorii: 3-0, D. Niculae (min. 16), Fl. Petre (48) si Rosu (89). Deja am irosit prea mult spatiu pentru o rusine!

Federatia – banii inapoi!

Federatia Romana de Fotbal a anuntat ca Romania va intalni Nigeria la Bucuresti in ultimul amical al anului si pentru acest meci circa 300 de romani si-au cumparat bilete de intrare cu preturi intre 70.000 si 500.000 de lei. Ei au platit gandindu-se ca ii vor vedea pe Martins, Kanu, Aghahowa, Chivu si Mutu, dar totul s-a dovedit pana la urma o bataie de joc. Oamenii care au dat bani pe bilete ar trebui sa ii primeasca inapoi impreuna cu scuzele Federatiei!

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă