13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Flash

Arbitrii reprezentantelor noastre in Cupa UEFA-Intertoto
Partidele celor doua reprezentante ale Romaniei in Cupa UEFA-Intertoto, Gloria Bistrita si CFR Cluj, din prima mansa a turului doi, vor fi conduse de arbitri din Belgia si Cehia, informeaza site-ul oficial al forului fotbalistic european.
Astfel, meciul CFR Cluj-Athletic Bilbao se va disputa sambata, de la ora 17.00, arbitri fiind Milan Sedivy (la centru), ajutat la cele doua linii de Miroslav Tulinger si Petr Hojsik, toti din Cehia. Partida NK Slaven BelupoÐGloria Bistrita se va disputa tot sambata, de la ora 18.30, pe stadionul “Gradski” din Koprivnica. Meciul va fi condus de o brigada din Belgia avandu-l la centru pe Johny ver Eacke, care va fi ajutat de asistentii Walter Vromans si Mario Carette.

Controale inopinate in Liga Campionilor
UEFA a anuntat ca jucatorii care vor participa la urmatoarea editie a Ligii Campionilor vor fi supusi unor controale antidoping inopinate, si nu vor fi testati doar in ziua meciurilor.
“Acest lucru inseamna ca orice jucator poate fi testat si in afara perioadei controalelor aleatorii de dupa meciuri, asa cum se practica pana acum”, se arata intr-un comunicat al UEFA.
Controalele se refera la un total de 960 de jucatori, de la cele 32 de echipe calificate pentru grupele Ligii Campionilor, si, potrivit UEFA, vor cuprinde si teste pentru depistarea eritropoietinei (EPO). “Noi am avut mereu o pozitie foarte dura in ceea ce priveste toate formele de a trisa din fotbal, mai ales in ceea ce priveste dopajul sau folosirea vreunei substante interzise de Agentia Mondiala Antidoping (AMA). De acum inainte, trimitem un mesaj clar si puternic oricarei persoane care intentioneaza sa utilizeze produse interzise”, a declarat oficialul UEFA, Lars-Christrer Olsson.

Fuziune in sportul german
Cele doua foruri de conducere ale sportului german, Comitetul National Olimpic (NOK) si Federatia Sporturilor (DSB), vor fuziona in luna decembrie, urmand sa formeze Federatia Olimpica Germana. Proiectul fuziunii a fost prezentat la Hanau in cadrul unei intalniri a liderilor celor doua foruri, in care s-a hotarat ca propunerea unificarii sa fie supusa la vot in cadrul unei adunari generale ce se va desfasura pe 10 decembrie la Koln. Noul for de conducere al sportului german va lua fiinta in urma unei adunari constitutive, care va fi convocata cel tarziu pe 20 mai 2006. NOK a fost creat pe 23 septembrie 1949 la Bonn, in timp ce DSB a luat fiinta pe 10 decembrie 1950 la Hanovra. Presedintele DSB, Manfred von Richthofen, a declarat ca la Hanau a fost parcursa “prima etapa a unui moment istoric”, in timp ce presedintele NOK, Klaus Steinbach, a facut apel la membrii celor doua foruri pentru a avea “curajul schimbarii”. Oficialul NOK a adaugat ca fuziunea urmareste crearea unei organizatii “mai transparente si mai eficiente si eliminarea comisiilor inutile”. Potrivit proiectului prezentat marti, noul for va fi condus de un comitet director format din 11 persoane, care va numi directorul general si un responsabil ce va coordona cele zece domenii de activitate.

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă