10 C
București
duminică, 5 mai 2024

Flash

30 de suporteri din Belarus, arestati in Lituania

Treizeci de suporteri din Belarus au fost arestati de politia din Vilnius si au fost retinuti pentru scurt timp, dupa ce s-au batut cu fanii lituanieni inainte de meciul amical Lituania-Belarus, scor 1-0, disputat miercuri seara, informeaza AFP. “Treizeci de suporteri din Belarus au fost dusi la postul de politie unde au fost inregistrate actele ilegale pe care le-au comis. Ei au primit un avertisment oficial si apoi au fost eliberati”, a declarat un ofiter din cadrul politiei lituaniene, Liucija Boruseviciene. Boruseviciene a precizat ca nici un suporter lituanian nu a fost arestat si nici nu s-au semnalat raniti.


Babangida, la Olympiakos Pireu

Gruparea Olympiakos Pireu l-a achizitionat pentru trei sezoane pe atacantul nigerian Haruna Babangida, care evolua la echipa Metalurg Donetk, a anuntat clubul grec, fara a preciza valoarea transferului, informeaza AFP. Haruna Babangida, in varsta de 22 de ani, a mai jucat la formatiile spaniole de divizie secunda Cadiz si Terrassa, dar si la echipele de tineret ale cluburilor Ajax Amsterdam si FC Barcelona. De asemenea, alti doi dintre cei zece frati ai sai, Ibrahim si Tijani, sunt fotbalisti profesionisti.


Adebayor este de acord cu prelungirea contractului

Atacantul Emmanuel Adebayor a declarat, joi, ca este de acord cu prelungirea contractului pentru inca un sezon cu gruparea AS Monaco, informeaza AFP. “Am primit o noua propunere. Am fost de acord cu prelungirea acordului pentru inca un sezon, iar, dupa ce oficialii vor finaliza contractul, il voi semna. Acest lucru se poate intampla maine sau in 15 zile. Ceea ce stiu este ca sunt la AS Monaco si ma simt bine aici”, a spus Adebayor, in varsta de 21 de ani. Dupa ce va semna prelungirea contractului, Adebayor va fi jucatorul echipei AS Monaco pana in iunie 2009.


Rosu, titular la Recreativo in amicalul cu FC Sevilla

Jucatorul Laurentiu Rosu a fost titular in partida amicala pe care formatia sa, Recreativo Huelva, a pierdut-o, joi seara, cu scorul de 1-2, in fata echipei FC Sevilla, informeaza Marca. Rosu a evoluat pana in minutul 62, cand a fost inlocuit de Gaston Casas. Golul echipei Recreativo Huelva a fost marcat de Calle, din penalti, in minutul 83, in timp ce pentru FC Sevilla au inscris Adriano '1 si Dani Alves '90+2.


Borgetti – cel mai bun marcator din istoria Mexicului

Atacantul Jared Borgetti a devenit cel mai bun marcator din istoria echipei Mexicului, cu 36 de goluri, dupa ce a inscris unul dintre cele doua goluri din partida cu nationala statului Costa Rica, scor 2-0, din preliminariile CM-2006, zona CONCACAF, informeaza AFP. Datorita acestui gol, atacantul, care a implinit duminica 32 de ani si care evolueaza la Bolton, i-a depasit pe Carlos Hermosillo si pe Luis Hernandez (fiecare cu cate 35 de goluri marcate).


U Craiova il vrea pe Sabin Ilie

Managerul Universitatii Craiova, Ovidiu Stanga, a declarat, vineri, ca doreste sa-l achizitioneze pe fostul atacant al echipei Rapid, Sabin Ilie. “Sabin este dator Craiovei. Craiova l-a nascut si cred ca in acest moment ar fi cazul sa ne ajute. Este un jucator foarte bun si nu cred ca exista vreun antrenor care nu si l-ar dori. Vom incerca saptamana viitoare sa vedem daca putem face ceva in aceasta privinta”, a spus Stanga. Sabin Ilie a afirmat ca si-a rezolvat problemele cu clubul Tianjin Teda din China si ca este posibil sa joace din nou la echipa Rapid, insa presedintele gruparii giulestene, Dinu Gheorghe, a respins aceasta posibilitate. In prezent, Universitatea Craiova are la dispozitie doar doi atacanti: Alexandru Piturca si Daniel Orac, dupa ce Gabriel Apetri a fost exclus din lot, joi, pe o perioada de sase luni si amendat cu suma de 8.000 de dolari, pentru ca s-a prezentat baut in cantonament.


Niculescu: La Dinamo este stabilitate

Atacantul dinamovist Claudiu Niculescu respinge posibilitatea ca situatia de la Rapid sa se repete si la Dinamo, apreciind ca la gruparea din Stefan cel Mare este mai multa stabilitate. Intrebat despre o ipotetica greva a jucatorilor dinamovisti daca antrenorul Ioan Andone ar fi demis, asa cum s-a intamplat la Rapid, Niculescu a spus: “La Dinamo nu se pune problema sa apara situatii asemanatoare celor de la Rapid pentru ca la Dinamo exista stabilitate”. Niculescu se asteapta la o replica puternica din partea formatiei Farul Constanta in partida de duminica, meci ce poate fi unul de moral pentru dinamovisti in vederea returului cu Omonia Nicosia, din turul doi preliminar al Cupei UEFA. “Farul reprezinta o echipa talentata, care a fost revelatia sezonului trecut, iar jucatorii vor veni montati sa scoata un rezultat bun la Bucuresti, mai ales ca au trait si dezamagirea pierderii finalei Cupei Romaniei in favoarea noastra. Ne intereseaza sa luam cele trei puncte. Impresia artistica va conta mai putin. Astfel, am avea si un moral bun pentru returul de la Nicosia, impotriva Omoniei, din turul doi preliminar al Cupei UEFA”, a precizat Niculescu.


Scandal de proportii la box

Presedintele FR Box, Rudel Obreja, i-a spus azerului Agadjan Abijev, presedintele Comisiei de Arbitri a Asociatiei Europene a Boxului Amator (EABA), ca este “membru al mafiei ex-sovietice a arbitrajului”, in cadrul sedintei Comitetului Executiv al EABA, care a avut loc, vineri, la Bucuresti. Membrii Comitetului Executiv al EABA s-au reunit pentru doua zile la Bucuresti pentru a discuta problemele legate de pregatirea congresului de alegeri de anul viitor. Intrunirea de vineri a fost intrerupta pentru o conferinta de presa, la care au participat toti membrii Comitetului Executiv prezenti la Bucuresti. Intrebat de ziaristi pentru ce functie in cadrul EABA va candida la alegerile din iulie 2006, Obreja a raspuns: “Nu numai in FR Box sunt doua grupuri, ci si in lume, si aici, in EABA. In cadrul grupului nostru, care este si majoritar in acest comitet, vom decide fiecare pentru ce functie va candida”. Dupa ce i s-a tradus raspunsul lui Obreja, Abijev, care face parte din celalalt grup, a comentat ironic: “In felul acesta ni s-a aratat ceea ce inseamna democratie, intre ghilimele”. Obreja s-a simtit lezat de comentariul azerului si l-a numit “mafiot”. “Daca Abijev ma atac” la mine acasa, trebuie sa-i spun ca el este membru din mafia ex-sovietica a arbitrajului”, a spus oficialul FR Box.

Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă