9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDinamo şi Rapid, în derivă

Dinamo şi Rapid, în derivă

Echipe cu pretenţii care par că nu se regăsesc în ultimele etape. Fără a avea ­adversari cu pretenţii, ba din contră, mult mai modestele Ceahlăul şi Concordia Chiajna, candidatele la titlu nu reuşesc decât un egal şi în această etapă. Evoluţiile slabe nu fac decât să aducă instabilitate la echipe şi nemulţumiri din partea fanilor.

 

Formaţia Rapid a terminat la egalitate, scor 0-0, partida disputată sâmbătă, în deplasare, cu echipa Concordia Chiajna, în etapa a ­XIII-a a Ligii I, în care gazdele au evoluat în inferioritate numerică din minutul 64.

Marius Şumudică, fost jucător şi antrenor în Giuleşti, a găsit o soluţie originală şi radicală pentru rezolvarea problemelor de la Rapid. „Niciodată n-a avut Rapidul un aşa start prost de sezon, să fie pe ultimele locuri. Dacă nu se va întâmpla un şoc, eu am spus-o: trebuie dată o bombă în jurul lui Copos, să dispară toţi şi s-o ia de la capăt cu rapidişti, cu cei care ştiu ce înseamnă Rapidul.

Dacă nu vor face lucrul ăsta, Rapidul sigur nu ajunge în cupele europene în acest sezon şi va fi vai şi amar în continuare”.

Dinamo a remizat în deplasare, scor 0-0, cu Ceahlăul Piatra Neamţ, în ultimul meci de campionat dinaintea derby-ului cu Steaua, de duminica viitoare.

Ceahlăul Piatra Neamţ: Miron – Sanchez Moreno, Mohamed, Ichim, Barna (Rusu ’67) – Tolimir (Achim ’81), Chitoşcă (I. Bădescu ’55) – Monroy, M. Constantinescu, Stana – Golubovic. Antrenor: Constantin Enache.

Dinamo: Bălgrădean – Rus, Luchin, D. Grigore, Pulhac – C. Matei (Cristea ’75), C. Munteanu, Curtean (Strătilă ’67) – Alvarez, Ţucudean (Issa Ba ’46), Alexe. Antrenor: Dario Bonetti.

Cartonaşe galbene: Constantinescu ’38, Tolimir ’44, Barna ’54 / Curtean ‘4, Ţucudean ’25, C. Matei ’41, Alvarez ’75, Issa Ba ’90+2.

Arbitri: Lucian Rusandu (central) – Radu Ghinguleac, Alexandru Cerei (asistenţi).

Reacţii:

Costel Enache, antrenor Ceah­lăul: „Pentru noi fiecare punct e important, dar astăzi cred că puteam mai mult. Păcat că nu am putut concretiza ocaziile avute. A fost un meci bun, frumos, s-au întâlnit două echipe care au încercat să se anihileze una pe alta. Jucătorii mei au fost peste adversari. Dacă statistica spunea înainte că Dinamo era peste noi, după joc, noi am fost peste ei”.

Ionuţ Negoiţă, acţionar Dinamo: „Sunt două puncte pierdute, în mod normal trebuia să plecăm cu o victorie de aici. Acceptăm acest egal că nu avem de ales, scorul reflectă realitatea din teren, a fost un meci modest spre slăbuţ. Dacă s-ar repeta istoria şi am bate cu Steaua, aş fi mulţumit şi cu acest egal. O înfrângere cu Steaua ar aduce tristeţe, în nici un caz altceva, nu vă gândiţi la demiterea antrenorului, după acel meci ar mai fi o etapă. Probabil că vom promite o primă specială pentru acest derby”.

Andrei Cristea, atacant Dinamo: „Dinamo a încercat să atace, să câştige, sper să ne revanşăm în Cupă cu Pandurii. Nu e important că am jucat eu, ci să câştige echipa. Sunt la fel de importante şi meciul cu Pandurii, şi cel cu Steaua”.

Cristian Bălgrădean, portar Dinamo: „Suntem la şapte puncte de Steaua, care, dacă bate mâine Bistriţa, se duce la 10 puncte. Va fi foarte greu. Am dominat teritorial, am avut şi două bare, pe final ne-am retras puţin, am pierdut două puncte aici.

Ceahlăul e o echipă incomodă, s-a văzut. Vom juca pe viaţă şi pe moarte la Târgu Jiu, în Cupă, un obiectiv important, şi apoi să strângem rândurile şi să batem şi Steaua. Nu ştiu ce ne lipseşte, poate puţin noroc”.

Rezultate înregistrate în partidele disputate în etapa a XIII-a a Ligii I, programul celorlalte meciuri:

Vineri

„U” Cluj – Oţelul Galaţi 1-1; Au marcat: Cleiton ‘1/Paraschiv ’32

FC Braşov – Petrolul Ploieşti 0-1; Au marcat: Grozav ’65.

Astra – CSMS Iaşi 1-0; A marcat: Bukari ’65.

Sâmbătă

CS Turnu Severin – CFR Cluj 1-3;

Au marcat: Arnăutu ’49 / Hora ’12, Rui Pedro ’15, Cadu ’90+2 (penalti).

Concordia Chiajna – Rapid 0-0;

Ceahlăul – Dinamo 0-0.

Duminică

Gaz Metan Mediaş – SC Vaslui;

Steaua – Gloria Bistriţa.

Luni

Viitorul – Pandurii Târgu Jiu

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă