17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCFR - în Champions League, Vaslui - în Europa League

CFR – în Champions League, Vaslui – în Europa League

Vasluiul a pierdut onorabil meciul cu Fenerbahce, în ciuda scorului de 1 la 4, în timp ce CFR Cluj a reuşit victoria şi în deplasare la Liberec şi merge mai departe în Champions League.

FC Vaslui a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a fost învinsă de formaţia turcă Fenerbahce Istanbul cu scorul de 4-1 (1-1), miercuri seară, pe stadionul „Ceahlăul” din Piatra Neamţ, în manşa a doua a turului III preliminar, dar va evolua în barajul pentru grupele Europa League.

Caner Erkin (12), Dik Kuyt (71, 76) şi Moussa Souw (90+2) au marcat pentru turci, golul vasluienilor fiind reuşit de Marius Niculae (14), pentru un scor prea drastic faţă de desfăşurarea meciului, dar momentul psihologic al partidei s-a consumat în min. 54, când N’Doye a ratat un penalty. Merită precizat că Fenerbahce a egalat în min. 90 al meciului de la Istanbul (1-1).

Fener a început cu un forcing la poarta lui Coman, iar Alex a încercat un lob peste fostul goalkeeper rapidist (2). În min. 12, Caner Erkin a reuşit să deschidă scorul, reluând cu capul de lângă Milanov, la centrarea lui Gökhan Gönül. Peste doar două minute vasluienii au egalat prin Marius Niculae (14).

Alex (24) şi Cristian Baroni (27) au tras pe lângă poartă, dar vasluienii au revenit treptat în joc, au preluat controlul partidei şi au reuşit să creeze pericol la poarta lui Volkan. Stanciu a avut o mare ocazie, dar Volkan a respins în faţă (31).

Prima repriză s-a încheiat cu o foarte bună situaţie de gol a oaspeţilor, dar Selçuk Şahin a trimis peste poartă din doar 6 metri (45+3).

În debutul părţii secunde, FC Vaslui a avut o şansă extraordinară de a trece în avantaj, dar N’Doye a ratat un penalty acordat pentru henţ la Caner Erkin, senegalezul şutând slab, pe centrul porţii, şi Volkan a respins (54).

Fenerbahce a preluat conducerea în min. 71, când Kuyt a expediat mingea sub bară, la pas a înapoi de la Gökhan Gönül, după care olandezul a tranşat soarta calificării cu o minge trimisă la colţul scurt, după centrarea lui Alex (76).

Antal a avut şansa de a marca în min. 80, dar a ratat o ocazie rarisimă, singur cu Volkan. Vasluienii au mai avut situaţii bune prin Sburlea (78) şi Milanov (83).

Sow ar fi putut marca şi el pentru Fener, la centrarea lui Gökhan Gönül, dar mingea s-a dus milimetric pe lângă poartă (89). Senegalezul nu a mai ratat în min. 90+2, când a expediat mingea în vinclu (1-4). Fanii lui Fenerbahce au aprins numeroase torţe în min. 35 al partidei, dar jocul nu a fost oprit de arbitru, suporterii fiind liniştiţi de forţele de ordine.

CFR Cluj s-a calificat miercuri seară în play-offul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins cu scorul de 2-1 (1-0) formaţia cehă Slovan Liberec, în deplasare, în manşa a doua a turului III preliminar.

CFR s-a impus prin golurile marcate de Pantelis Kapetanos (45+1) şi Modou Sougou (90+4), în prelungirile celor două reprize, golul gazdelor fiind reuşit de Josef Sural (58). CFR s-a calificat meritat după două victorii (1-0) în tur, chiar dacă nu a fost lipsită de emoţii în meciul de la Liberec, pe care şi l-a făcut singură dificil, după egalarea lui Sural.

CFR a început mai bine meciul şi a pus probleme gazdelor în primul sfert de oră. Kapetanos a scăpat singur spre poartă în min. 4, dar a fost ajuns din urmă de fundaşii cehi şi faza s-a stins. Bastos (13) a tras din afara careului, însă nu i-a pus mari probleme lui Bicík.

Slovan a revenit în joc şi prima ocazie a fost irosită de vârful Blazek (14), care a reluat alături de poartă din 6 metri. Portarul Felgueiras a salvat două goluri în min. 26, când a scos de sub bară şutul lui Breznanik, iar apoi s-a remarcat şi la şutul lui Sural.

Meciul s-a mai echilibrat, chiar dacă Slovan a deţinut în continuare iniţiativa, pentru ca ultimele minute din prima repriză să aparţină clujenilor, care au deschis scorul în secundele de prelungire, prin Kapetanos, care a reluat cu capul în plasă centrarea lui Bastos (45+1).

La reluare, Bosancic a avut o tentativă de şut, dar mingea a fost deviată în corner (52). Slovan a reuşit să surprindă jocul la ofsaid al lui CFR şi Sural a restabilit egalitatea în min. 58, prin Sural. Felgueiras s-a remarcat în min. 63, la mingea reluată de Fleisman, după o lovitură de colţ.

După egalare, meciul s-a jucat pe contre, iar Rada a tras din lovitură liberă pe lângă ţintă (69), după care Sougou a tras periculos la colţul lung (72). Felgueiras a fost din nou la post (72), la lovitura liberă a lui Bosancic. Morozenko a nimerit bara (77), iar apoi reluarea lui Kelic a fost respinsă de portughezul Felgueiras (78).

Slovan a mai avut câteva situaţii bune până la final, în primul rând un şut din unghi al lui Hadascok, respins de Felgueiras (90), care l-a blocat apoi pe Breznanik (90+2). CFR a dat lovitura în ultimele secunde, când Nicoară a centrat şi Sougou a reluat simplu la colţul scurt, aducând victoria şi calificarea echipei antrenate de Ioan Andone (90+4). 

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă