14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialBute despre viitorul său adversar: "Știu asta pentru că am fost campion....

Bute despre viitorul său adversar: “Știu asta pentru că am fost campion. Îmi amintesc foarte, foarte bine”

Lucian Bute, care va reveni în ring pe 28 noiembrie, a spus despre James DeGale că va fi sub o mare presiune, deoarece întotdeauna presiunea este resimțită de cel care își apără centura. Meciul se va disputa pentru titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF.

“Sunt foarte fericit că mă întorc aici. Am amintiri frumoase, am boxat de patru ori. Ca să fiu sincer, cele mai frumoase amintiri ale mele sunt de aici şi sper să-mi îndeplinesc visul de a redeveni campion la 28 noiembrie. Toate condiţiile sunt îndeplinite pentru a realiza o bună performanţă, mai ales că mai am încă opt săptămâni până atunci. Fanii vor avea un rol foarte important şi îmi vor da multă energie pozitivă. Oricum, presiunea este pe campion. Ştiu, pentru că am fost campion şi îmi amintesc foarte, foarte bine”, a declarat Bute, conform Mediafax.

Românul spune că este în creştere de formă, dar mai are de acumulat până la ora meciului ce DeGale: “Lupta mea cu Jean Pascal nu a fost convingătoare, iar precedenta cu Denis Gracev nici atât… Dar în ultimul meci, cu Di Luisa, am arătat multe lucruri care amintesc de vechiul Lucian Bute. Şi mai am de acumulat.”

Citește și Bute, amenințat înaintea meciului pentru titlul IBF: “Trebuie să sar pe el foarte repede”

Bute şi-a lăudat viitorul adversar, despre care spune că este un bun boxer. “Am văzut câteva lupte de-ale lui, ne asemănăm un pic. El are o bună viteză, se mişcă bine şi lansează combinaţii frumoase. Când eşti campion olimpic şi campion mondial, asta înseamnă că eşti un bun boxer”, a adăugat românul.

Bute a mai boxat de patru ori la Quebec şi speră ca a cincea oară să-şi recupereze centura pe care a deţinut-o mai bine de patru ani şi jumătate, între octombrie 2007 şi mai 2012. Unul dintre succesele lui cele mai importante a fost la 5 noiembrie 2011, când l-a învins pe Glen Johnson, în sala Colisee Pepsi, în faţa a peste 15.000 de spectatori.

În vârstă de 29 de ani, campionul olimpic de la Beijing, James DeGale (21 de victorii, o înfrângere, 14 KO), a intrat în posesia centurii IBF, în luna mai, la Boston, după ce l-a învins pe americanul Andre Direll. Centura a fost deţinută de Carl Froch, fiind pusă în joc după retragerea britanicului. Singura înfrângere a lui DeGale a fost în 2011, în meciul cu George Groves.

Lucian Bute a deţinut şi el centura IBF, pe care a pierdut-o în favoarea lui Carl Froch, în mai 2012. Bute, 35 de ani, 32 de victorii, două înfrângeri, 25 KO, a boxat ultima dată în august, când l-a învins, la Montreal, pe italianul Andrea Di Luisa.

 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă