17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialBatut in cuie pana in 2007!

Batut in cuie pana in 2007!

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a anuntat ieri ca gruparile din Divizia A au votat in cadrul Adunarii Generale a LPF ca actualul contract pentru drepturile TV incheiat de liga sa ramana in vigoare pana la sfarsitul lui, in 2007.
“In statut scrie ca gruparile nu au dreptul sa transmita sau sa efectueze filmari fara acordul LPF. Reclama de la stadion apartine cluburilor, nu drepturile TV. AG a hotarat ca acest contract in vigoare sa nu fie atacat de nici un membru si a fost votat de toata lumea, inclusiv de Steaua, Dinamo si Rapid. Dupa terminarea contractului, drepturile TV vor fi negociate de catre toti membrii, nici unul nu va lipsi de la negocieri”, a spus Dragomir.

Dinu Gheorghe, ultimul pe lista

Seful LPF a precizat ca presedintele clubului Rapid, Dinu Gheorghe, a ezitat cand a fost supusa la vot aceasta propunere. “Rapid nu s-a opus, a fost de acord. Era unul contra 15. Dinu Gheorghe, cand i-a vazut pe toti cu mana pe sus, a ridicat-o si el, chiar daca ultimul”, a spus presedintele LPF. Dragomir considera ca Ordonanta de Urgenta privind modificarea Legii sportului propusa de patronul rapidist George Copos nu se refera la drepturile TV ale LPF, ci la drepturile TV ale competitiilor organizate de cluburi.
Presedintele LPF a precizat ca in Legea sportului se arata clar ca LPF detine exclusivitatea drepturilor TV la competitia pe care o organizeaza.
“In afara competitiei organizate de LPF, orice club poate face o competitie, sa zicem Cupa 7 Noiembrie, convoaca sase formatii si isi vinde drepturile TV. Domnul Copos cred ca la asta s-a gandit, dar drepturile TV ale LPF sunt intangibile. Domnul Copos are dreptate doar la competitiile organizate de cluburi”, a adaugat Dragomir.

“George Copos s-a facut de ras”

Presedintele LPF a afirmat ca George Copos a incercat sa pacaleasca toate cluburile din Divizia A. “A crezut ca pacaleste pe toata lumea, crezand ca o competitie este egala cu un meci. Unele cluburi fac turnee, “Cupa sapte trenuri”, “Cupa sapte accelerate”, si este normal sa-si ia drepturile TV. Mi-a trimis un ministru pe e-mail proiectul lui Copos: “Nea Mitica, uite ce-ti face Copos!”. N-am putut sa rabd. M-a sunat Albu si mi-a zis: “Vezi, bre, ca i-am dat aluia o tampenie”. S-au facut de ras toti, ma mira ca a semnat premierul.”

Rapid da inapoi

Presedintele clubului Rapid, Dinu Gheorghe, a declarat dupa Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal ca gruparea pe care o conduce nu a dorit niciodata sa isi vanda separat drepturile de televizare a meciurilor din Divizia A. “Am discutat si despre drepturile de televizare si am stabilit ca toate cluburile sa negocieze impreuna. Niciodata Rapid, Dinamo si Steaua nu au cerut sa negocieze separat. Acum, adica din 2007, cand expira actuala intelegere, vom negocia noi, cluburile, contractul, nu LPF”, a spus oficialul rapidist.
Directorul executiv al clubului Steaua, Valeriu Argaseala, a afirmat ca in cadrul Adunarii Generale a LPF s-a discutat si despre jignirile pe care si le adreseaza reciproc conducatorii si jucatorii. “Taxele si penalizarile s-au reinnoit, dar sumele vor ramane aceleasi. Nu s-a discutat in mod special despre un club, ci despre jigniri in general”, a spus Argaseala, singurul conducator din Ghencea care nu a fost sanctionat pana acum de Comisia de Disciplina.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă