23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialA decedat Iosif Bukossy, antrenorul care l-a descoperit pe Hagi

A decedat Iosif Bukossy, antrenorul care l-a descoperit pe Hagi

Antrenorul Iosif Bukossy, cel care i-a descoperit pe Gheorghe Hagi si pe Ianis Zicu, a murit, luni dupa-amiaza, la Bucuresti, la varsta de 69 de ani, din cauza unei infectii la ficat. La interventia lui Hagi, Bukossy a facut un control medical la Bucuresti, unde i-a fost descoperita o inflamatie la ficat. A fost operat la Spitalul Fundeni, dar a decedat la scurt timp dupa interventia chirurgicala. Corpul neinsufletit al antrenorului a fost transportat, luni noapte, la Constanta si este depus la Cimitirul Central Casa Niculescu. Bukossy va fi inmormantat la Cimitirul Municipal din Constanta, azi, la ora 13.00.

Hagi: “A fost al doilea tata pentru mine”

Gheorghe Hagi a declarat ca tehnicianul care l-a descoperit ca fotbalist, Iosif Bukossy, i-a fost ca un al doilea tata, decesul acestuia provocandu-i un sentiment de mare tristete. “Pentru mine, Bukossy a fost ca un al doilea tata. Acum, ca nu mai este printre noi, simt o mare tristete in suflet. Stiam ca a trecut printr-o perioada mai grea si ca nu isi putea reveni dupa operatie. Imi pare foarte rau pentru el, Dumnezeu sa-l ierte! Nu-l voi uita niciodata”, a spus Hagi. Fostul capitan al echipei nationale a tinut sa ii multumeasca pentru ultima oara lui Iosif Bukossy pentru tot ceea ce a facut pentru el. “De la el am invatat tot, el mi-a aratat tainele fotbalului. Practic, este omul care m-a crescut. A fost un om extraordinar, care intreaga viata si-a dedicat-o cresterii copiilor. A facut numai bine in viata. Eu, chiar daca am mai facut-o de multe ori, vreau sa ii mai multumesc o data pentru ceea ce a facut pentru mine”.

Nu va fi prezent la inmormantare

Gheorghe Hagi si-a exprimat regretul ca nu va putea participa la inmormantarea lui Iosif Bukossy, aflandu-se acum in Spania pentru a urmari partidele Barcelona – Chelsea si Real – Steaua, din etapa a IV-a a grupelor Ligii Campionilor. “Imi pare foarte rau ca nu voi putea ajunge. Am vorbit insa cu sotia mea si va merge ea acolo. Eu ma intorc in tara saptamana viitoare si voi merge atunci la Constanta”, a mentionat Hagi.
Iosif Bukossy a jucat fotbal la Dinamo Bucuresti in perioada 1958-1962. Ulterior a mai evoluat la Dinamo Obor si apoi la Farul Constanta, unde si-a incheiat cariera de jucator. Din 1972 si pana cand a murit, Bukossy a fost antrenor la Farul Constanta.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...
Ultima oră
Pe aceeași temă