Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sepp Blatter: "Nu mai există fotbal fără politică"

''Nu mai există fotbal fără politică'', a estimat Sepp Blatter, fostul preşedinte al FIFA, citat de France Football după succesul candidaturii comune a Statelor Unite, Canadei şi Mexicului la organizarea Cupei Mondiale din 2026.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 13.06.2018 - 20:02

Blatter a recunoscut că nu se aştepta ca Marocul, care a avut 65 de voturi, să fie învins atât de clar de candidatura nord-americană, care a primit 134 de voturi, miercuri, cu o zi înainte de startul CM 2018.

"Nu, nu mă aşteptam la o asemenea înfrângere. Am simţit însă că lucrurile se schimbă după declaraţiile preşedintelui federaţiei germane, care are mare greutate (Reinhard Grindel a anunţat oficial marţi seară, în ajunul votului, că susţine candidatura nord-americană - n. r.). Forţele existente nu erau în favoarea dosarului marocan în ultimele 48 de ore. Sunt însă bucuros că Maroc a putut disputa finala mergând până la capătul procesului, în ciuda unei prezentări, cu câteva secunde înaintea votului, a raportului comisiei de evaluare (ale cărui concluzii tehnice nu au fost favorabile candidaturii regatului - n. r.). Asemenea lucruri nu se fac. Nu e fair-play", a afirmat elveţianul.

Blatter s-a referit la faptul că Rusia, anunţată ca favorabilă Marocului, a votat în final pentru trio-ul nord-american. "Când marile puteri se asociază... Nu trebuie uitat că dl. Trump a spus de curând că Rusia trebuie reprimită în G7. Nu mai există fotbal fără politică", a declarat el.

Întrebat dacă un Mondial organizat în trei ţări, pe o suprafaţă atât de întinsă, este o idee bună, Blatter a răspuns: "Distanţa nu este o mare problemă. Peste opt ani se va circula chiar mai bine şi mai repede. Mai complicat însă este cu trei guverne diferite care se ocupă de un Mondial. Această Cupă Mondială îi va îndemna pe oameni să construiască un pod în loc de un zid (între SUA şi Mexic - n. r.). Fotbalul va uni."

Invitat de Vladimir Putin în Rusia cu ocazia Mondialului, elveţianul a spus: "Voi merge începând de pe 20 iunie, e data la care invitaţia mea începe. Suspendarea mea nu mă împiedică să merg pe stadion. FIFA a confirmat asta: nu e nicio problemă să merg în Rusia."

Blatter a fost suspendat pentru şase ani din orice activitate legată de fotbal.

Comentarii

loading...