32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSportUn membru al Bundestagului îl va face de rușine pe Victor Ponta

Un membru al Bundestagului îl va face de rușine pe Victor Ponta

Șeful Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag a declarat că, în timpul vizitei la Bucureşti, nu a solicitat o întâlnire cu premierul Victor Ponta pentru că „el trebuie să stea de vorbă cu alte persoane şi cu alte instituţii”, în contextul acuzaţiilor care i se aduc, transmite Mediafax

„Nu am solicitat o întrevedere cu prim-ministrul Victor Ponta, pentru că suntem de părere că trebuie să stea de vorbă deocamdată cu alte persoane și instituții. Domnia sa a fost trimis în judecată și reamintesc un fapt petrecut în Germania, fostul președinte federal Christian Wulff s-a retras din funcție și asta înainte de a fi trimis în judecată, în momentul în care abia fuseseră anunțate cercetările penale. Este un lucru ce ține de cultura politică. Noi dorim să evităm distrugerea reputației unei funcții. E un principiu democratic, iar democrația e singurul bun pe care îl avem”, a declarat Gunther Krichbaum, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Ambasadei Germaniei la Bucureşti.

„Știu că este un subiect sensibil, trebuie să afirm cu tărie că pentru mine prim-ministrul Ponta e nevinovat și rămâne nevinovat până când instanța va decide nevinovăția sau vinovăția sa, dar acest lucru trebuie să fie valabil nu mai devreme de această decizie”, a adăugat el.

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag a vorbit şi despre blocarea ridicării imunităţii în Parlamentul de la Bucureşti, afirmând că „imunitatea nu reprezintă privilegiul unui parlamentar, ci este o protecţie a libertăţii instituţionale” şi că „unii ar trebui să se gândească mai bine”.

Gunther Krichbaum conduce o delegaţie a Comisiei pentru afaceri europene din Bundestagul german, aflată la Bucureşti în perioada 28-30 octombrie, pentru convorbiri politice. Delegaţia a avut întâlniri cu reprezentanții mai multor instituții din România, inclusiv cu președintele Klaus Iohannis. Din delegaţie mai fac parte vicepreşedintele Comisiei, deputatul Heinz-Joachim Barchmann, deputatul Iris Eberl şi deputatul Detlef Müller.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă