11 C
București
duminică, 15 septembrie 2024
AcasăSportȘedința CSAT de mâine va analiza situația din Ucraina

Ședința CSAT de mâine va analiza situația din Ucraina

Consiliul Suprem de Apărare a Țării va fi convocat, marți, la ora 15:00, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Prima temă aflată pe ordinea de zi va fi starea de securitate din Ucraina si implicaţiile sale pentru România. In acelasi context, vor fi discutate "Stadiul îndeplinirii Programului multianual de restabilire a capacităţii de luptă a Armatei României", precum şi Proiectul de lege privind planificarea apărării.

CSAT va stabili si concluziile rezultate în urma exerciţiilor şi antrenamentelor de mobilizare din anul 2014, pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare.

Din CSAT fac parte preşedintele României, şeful Guvernului, ministrul Apărării, ministrul de Interne, ministrul de Externe, ministrul Economiei şi cel al Justiției, directorii SRI si SIE, şeful Statului Major General, precum şi consilierul prezidențial pentru Securitate Naţională.

Dupa anunţarea sedinţei CSAT de mâine, premierul Victor Ponta a calificat situaţia din Ucraina drept „proastă”. Din acest motiv, "CSAT era absolut normal să fie convocat", a declarat premierul, citat de Mediafax.

Întrebat dacă există în acest moment îngrijorări suplimentare legate de situaţia din Ucraina, Ponta a precizat că situaţia din Ucraina şi din regiune este proastă.

"Categoric, trebuie să fim foarte atenţi pentru că situaţia este proastă, e rea, ceea ce se întâmplă în Ucraina, ceea ce se întâmplă în restul regiunii, dar România este o ţară foarte stabilă", a subliniat şeful Guvernului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Joe Biden se va preocupa de întărirea Ucrainei pentru restul mandatului

Preşedintele american Joe Biden este "hotărât" să folosească restul mandatului său pentru a întări Ucraina şi se va întâlni cu omologul său Volodimir Zelenski...

Joe Biden se va preocupa de întărirea Ucrainei pentru restul mandatului

Preşedintele american Joe Biden este "hotărât" să folosească restul mandatului său pentru a întări Ucraina şi se va întâlni cu omologul său Volodimir Zelenski...

Guvern: 271 de persoane au fost evacuate și mutate în siguranță

Premierul Marcel Ciolacu a coordonat, la Galați, reuniunea Comandamentului pentru Situații de Urgență în care au fost luate mai multe decizii pentru protejarea vieții...
Ultima oră
Pe aceeași temă