17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSportSăgeata a debutat cu dreptul

Săgeata a debutat cu dreptul

Doar 500 de spectatori au lăsat sâmbătă plaja pentru meciul de debut al Săgeţii Năvodari în prima ligă la fotbal, abia după pauză tribunele populându-se cu alte 3-400 de spectatori, majoritatea masaţi în singura zonă umbrită din stadionul Farul. Lipsa spectatorilor poate fi pusă şi pe faptul că meciul a fost televizat. Antrenorul Tibor Selymes s-a ţinut de cuvânt şi a sacrificat aproape complet spectacolul pentru un succes care poate cântări enorm în economia campionatului.
Săgeata a început partida contra celor de la Gaz Metan Mediaş cu doi închizători de meserie, Muzac şi N’Doye, şi cu un singur vârf, bezmeticul Roman, cel care a şi risipit jumătăţile de ocazie create de echipa de pe litoral. Gazul, fără trei sferturi din echipă din cauza suspendărilor, accidentărilor şi politicii enonomice a clubului, a replicat doar prin anemice încercări de contraatac, masivii fundaşi centrali fiind regi în propriul careu. Aşa se face că pănâ la pauză nimeni nu a nimerit poarta, iar la categoria ocazii serioase poate fi trecută doar ratarea lui Llullaku (40’) când kosovarul a fost egoist şi a preferat o finalizare sângace în locul unei pase pentru un coechipier mai bine plasat. În rest, mediocritate peste tot, inclusiv la arbitraj, centralul iertându-l de cartonaşul roşu pe constănţeanul Filip după o intrare criminală la acelaşi Llullaku (37’).
Pauza n-a adus decât mai multă umbră şi ceva mai multă agitaţie în tribunele dezolantului stadion Farul, şi două mişcări de şahist ale lui Selymes: Dinu pentru Vezan şi Chiţu pentru Roman. Şi veteranul Chiţu avea să creeze faza unicului gol, marcat chiar de Dinu, după o pasă de brazilian a senegalezului N’Doye. Chiţu a centrat perfect în faţa porţii goale pentru formalitate şi pentru ştergerea oricărei urme de fotbal din teren, Săgeata dorind trei puncte, indiferent de mijloace.
Gazul a încercat să atace cumva şi să contracareze jocul inestetic al gazdelor, fără însă a avea şanse de succes, singura ocazie serioasă venind în urma unui şut expediat de Tahar, mingea trecând milimetric pe lângă poartă. Eliminarea lui Munteanu (84’) a fost bomboana pe coliva oaspeţilor, nevoiţi să se întoarcă acasă cu tolba goală şi să admire la televizor prestaţia fabuloasă a vedetei lor de până marţea trecută, Eric de Oliveira în meciul Pandurii – FC Braşov.
Năvodărenii merg luni la Braşov pentru al doilea meci al sezonului, probabil cu 2-3 nume noi, şi după prestaţia defensivei băieţilor de sub Tâmpa la Târgu Jiu, ar putea fi o pâine de mâncat.

LOT

Cine a jucat

Cele două echipe au afişat următoarea componenţă: Năvodari: Panagopoulos – Peteleu, Munteanu, Popa, Filip – Florean, N’Doye, Vezan (52’ Dinu), Muzac, Tigoianu (86’ Apostol) – Roman (59’ Chiţu); Gaz Metan:
Pleşca – Buzean, Trtovac, Merkovic, Frăsinescu – Petre, Ciucă, Tahar, Avram – Llullaku (77’ Munteanu), Vitinho.
Cartonaşe galbene: Filip, Peteleu, Panagopoulos – Llullaku, Frăsinescu.
Cartonaş roşu: – / Munteanu (84’)

Cele mai citite

Ligia Deca a început vizita în zonele sinistrate, cu o școală nouă din județul Galați

Cursurile sunt suspendate luni şi marţi în 25 de unităţi de învăţământ din zonele afectate de inundaţii din judeţul Galaţi Ligia Deca, împreună cu o...

Dani Olmo s-a accidentat! Cât va lipsi mijlocașul Barcelonei

Barcelona a primit o lovitură neașteptată, după ce Dani Olmo, unul dintre cei mai scumpi jucători transferați în această vară, s-a accidentat și va...

Grecia va impune o interdicție de cel puțin un an asupra noilor închirieri pe termen scurt în Atena

Guvernul grec a anunțat că interdicția asupra noilor licențe pentru închirieri pe termen scurt în trei districte din centrul Atenei va fi în vigoare...
Ultima oră
Pe aceeași temă