22.1 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSportREVISTA PRESEI: Gazele de şist pot arunca în aer coaliţia de guvernare

REVISTA PRESEI: Gazele de şist pot arunca în aer coaliţia de guvernare

“Gazele de şist pot arunca în aer coaliţia de guvernare” este titlul care deschide astăzi ziarul Curentul. Părerile cu privire la exploatarea şi explorarea gazelor de şist par a fi împărţite în coaliţia de guvernare, liberalii considerând că trebuie realizată o analiză atentă privind acest proces şi mai ales efectele acestuia asupra populaţiei şi mediului, în timp ce premierul Victor Ponta se manifestă în ultima vreme ca un vehement susţinător al exploatării gazelor de şist.

Jurnalul Naţional anunţă scumpirea gazului de la 1 iulie. Comisia Europeană nu a aprobat solicitarea Guvernului român de a amâna scumpirea la gaze.

“Potrivit calendarului de liberalizare a pieţei de gaze, asumat prin acordul cu FMI, preţul la gazele destinate consumatorilor industriali va creşte de la 1 iulie cu 5%, respectiv cu 3% în 1 octombrie 2013. Pentru consumatorii casnici de gaze, calendarul prevede ca la 1 iulie preţul să crească cu 8%, respectiv cu 2% de la 1 octombrie”, scriu jurnaliştii de la Jurnalul Naţional.

Ziarul Adevărul a făcut astăzi o analiză intitulată “Cine sunt şi ce pregătire au membrii Comisiei de revizuire a Constituţiei”. Concluzia este una tristă: “Mulţi dintre membrii Comisiei de revizuire a Constituţiei nu au studii juridice şi nici experienţă în domeniu. Din categoria celor cu pregătire în drept, ies în evidenţă cei care nu au lucrat nici măcar o zi în această profesie, iar dacă au profesat, au făcut-o din postura modestă de consilieri juridici. Asta nu-i împiedică să adopte amendament după amendament la legea fundamentală. Printre „părinţii“ noii Constituţii se regăsesc profesori, ingineri, economişti, ziarişti şi chiar un fost strungar”, scriu jurnaliştii.

O altă analiză interesantă publică Ziarul Financiar: Cât pierde Bucureştiul pentru că este singura capitală europeană unde 64.000 de câini „aleargă fără stăpân“. Potrivit jurnaliştilor economici de la ZF, pierderile nu se rezumă numai la costul cu tratamentul medical al persoanelor muşcate de câinii maidanezi, pentru că Bucureştiul pierde turism, afaceri, pierde imagine. 

Cele mai citite

Românii caută cu disperare revanșa pentru umilințele trăite

Timp de cel puțin trei zile, românii au luat în stăpânire sleitele spirite ale burgurilor germane: München, Köln și Frankfurt. Adunați de peste mări și țări, veniți...

VIDEO. Dezbaatere Biden – Trump: Cum comentează France Presse prestațiile celor doi candidați

Cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din toamnă din SUA s-au atacat reciproc în prima dezbatere televizată de joi seara pe teme precum inflaţia,...

S-au redus 16 funcţii conducere şi 87 funcţii execuţie la Ministerul Educației

Guvernul a aprobat o hotărâre privind organizarea și funcționarea Ministerului Educației. Conform actului normativ, se stabilesc structura organizatorică, funcțiile și atribuțiile generale și specifice ale...
Ultima oră
Pe aceeași temă