Remiză albă în „El Clasico”, după 17 ani

Barcelona și Real Madrid au încheiat marele derby al Spaniei la egalitate, scor 0-0. Meciul a fost precedat de manifestații pentru independența Cataloniei.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 20.12.2019 - 09:26

În fața unui Camp Nou arhiplin, cu peste 93.000 de spectatori veniți să asiste la un regal fotbalistic, cele două mari rivale din La Liga au oferit un meci antrenant, dar fără goluri. Din noiembrie 2002 nu se mai înregistrase un scor alb în „El Clasico”. Realul a fost echipa care a avut mai mult iniţiativa în acest meci, dar nu a reuşit să fructifice ocaziile create. Ambele formații au avut şuturi respinse de pe linia porţii, iar „galacticii” au avut chiar un gol anulat pentru ofsaid la Gareth Bale. Jordi Alba a semnat cea mai mare ocazie pentru echipa blaugrana.

La final, Ernesto Valverde părea mulțumit cu egalul. „A fost un duel echilibrat, au fost ocazii pentru ambele echipe. A fost un joc tactic în care fiecare a încercat să joace cartea decisivă. Un meci cu adevărat clasic. Mă aşteptam ca Real să pună presiune”, a spus antrenorul catalanilor.

Inițial, partida ar fi trebuit să aibă loc pe 26 octombrie, dar a fost amânata din cauza ciocnirilor violente din Catalonia, venite în urma condamnării unor lideri separatişti.

Probleme nu au încetat nici acum, câteva mii de susţinători ai independenţei Cataloniei blocând un bulevard principal din apropierea stadionului, fapt care a perturbat traficul în zonă.

Comentarii