33.6 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăSportRaliuSimone Tempestini luptă în Suedia pentru o nouă victorie europeană la raliuri

Simone Tempestini luptă în Suedia pentru o nouă victorie europeană la raliuri

Campionul național absolut de raliuri, Simone Tempestini, va lua startul vineri în a treia etapă din Campionatul European, care va avea loc în Suedia și unde s-au înscris un total de 44 de echipaje de pe întreg continental, românul fiind unul dintre favoriții la câștigarea cursei.

După o primă victorie în Ungaria, o premieră pentru România, Tempestini a absentat la runda din Canare, însă este hotărât să participe la restul etapelor din sezonul 2024 și să scrie o nouă pagină de istorie pentru motorsportul din țara noastră.

Alături de copilotul Sergiu Itu pe modelul Skoda Fabia Rally2 Evo, clujeanul va avea o concurență masivă în Scandinavia. De la campionii din ultimele două sezoane, Paddon Heyden și Efren Llarena, și până la Oliver Solberg, Martin Sesk sau liderul la zi Mathieu Franceschi, lista pretendenților la victorie este una impresionantă.

Echipajul de la Napoca Rally Academy vine cu moralul ridicat după victoriile din ultimele două săptămâni de la Raliul Maramureșului și Raliul Aurksog-Holand din Norvegia.

„Este o provocare importantă pentru noi. Atât eu, cât și Sergiu, suntem optimiști că vom reprezenta România cu succes în European. Dacă tot începe Europeanul și la fotbal, sper să fim primii care aducem un loc bun în weekend, apoi echipa națională să reușească de asemenea”, a spus Tempestini.

Raliul Suediei va debuta joi seară cu super specială din Bahuaus și va avea în total 17 probe pe o lungime de 191 de kilometri, tot traseul fiind pe macadam, suprafața preferată a echipajului românesc. 

În urmă cu doi ani, Tempestini a terminat pe 4 la finalul sezonului european de raliuri după ce în ultimele două etape nu a putut să mai participe din lipsa bugetului. Până la acel moment, clujeanul ocupa locul 2 și putea să spere chiar la titlul continental.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Minele marine reprezintă un risc fatal pentru proiectul Neptun Deep, avertizează Greenpeace

Minele marine din Marea Neagră reprezintă un risc fatal pentru proiectul Neptun Deep, avertizează o analiză realizată de organizația de mediu Greenpeace. Situația din Marea...

Minele marine reprezintă un risc fatal pentru proiectul Neptun Deep, avertizează Greenpeace

Minele marine din Marea Neagră reprezintă un risc fatal pentru proiectul Neptun Deep, avertizează o analiză realizată de organizația de mediu Greenpeace. Situația din Marea...

Ucrainenii îl vor în continuare președinte pe Zelenski (sondaj)

O mare majoritate a ucrainenilor continuă să-l considere pe Volodimir Zelenski preşedintele lor legitim, în pofida prelungirii mandatului său fără alegeri pe fondul invaziei...
Ultima oră
Pe aceeași temă