15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSportPSD va sesiza Curtii Constitutionale modificarile aduse Codului Penal

PSD va sesiza Curtii Constitutionale modificarile aduse Codului Penal

Biroul Permanent National al PSD se declara impotriva modificarilor Codului de Procedura Penala, promovate in Camera Deputatilor de social-democratul Eugen Nicolicea, prin care ziaristilor le este interzis sa difuzeze inregistrari similare celei privitoare la cazul Remes – Muresan.

PSD se va opune prin toate mijloacele modificarilor din Codul de Procedura Penala, a declarat luni, pentru Rompres, vicepresedintele PSD Victor Ponta.

In acest sens, PSD a decis sa sesizeze Curtea Constitutionala pentru modificarile aduse Codului de Procedura Penala. De asemenea, social-democratii ar putea colabora pe aceasta tema si cu Avocatul Poporului, o decizie finala in acest sens urmand sa fie luata in zilele urmatoare de catre juristii social-democrati.

Victor Ponta a caracterizat, in cadrul sedintei BPN al PSD, drept inadmisibil acest amendament al Codului de Procedura Penala, precum si referirea la imposibilitatea probarii in instanta, de catre ziaristi, cu inregistrari telefonice sau magnetice.

"Ca fost procuror, consider aceste doua modificari niste aberatii si nu putem noi sa-i lasam pe ziaristi la inchisoare. Nici liberalii nu au avut curajul sa faca ceea ce facem noi, nicaieri in tarile democratice nu exista asa ceva", a subliniat Victor Ponta.

Cele mai citite

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...

Greu și în liga a doua din Turcia! Dorin Rotariu a ajuns la 9 luni fără fotbal

Dorin Rotariu (29 de ani) încearcă să-și relanseze cariera la Ankaragucu, în liga secundă din Turcia, însă mijlocașul nu a reușit încă să debuteze...

Tragedie la Barajul Vidraru: George Țelinoiu, cunoscut sub numele de Țeli, s-a sinucis la vârsta de 34 de ani

George Țelinoiu, un fotograf apreciat și cunoscut sub numele de Țeli, a ales să-și pună capăt vieții la doar 34 de ani, într-un gest...
Ultima oră
Pe aceeași temă