14.1 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSportProiectul legii privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonante pe vara, joi...

Proiectul legii privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonante pe vara, joi la vot

Deputatii au decis, astazi, cu 77 de voturi 'pentru', 47 'impotriva' si 1 abtinere, retrimiterea la Comisia juridica a proiectului de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare, urmand ca actul normativ sa fie votat in sedinta plenului de joi, informeaza Rompres.

Cererea a fost facuta de secretarul de stat Karol Kovacs care a punctat ca, in perioada vacantei parlamentare, Guvernul are de rezolvat probleme legate de post-aderarea la UE, in special legate de activitatea Ministerului Justitiei.

"Solicit retrimiterea la Comisia juridica a acestei legi pentru a pune in discutie amendamente legate de activitatea Ministerului Justitiei", a cerut reprezentantul Guvernului.

Vicepresedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, social-democratul Florin Iordache, a anuntat ca raportul asupra actului normativ va fi intocmit miercuri dupa-amiaza si ca solicita in mod expres vot final joi.

Comisia Juridica a aprobat, saptamana trecuta, cu 12 voturi 'pentru' si 5 'impotriva', proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonante pe timpul vacantei parlamentare.

Voturile favorabile proiectului de abilitare a Executivului au provenit din partea deputatilor PSD, PNL, UDMR si PC, in timp ce voturile impotriva au fost exprimate de deputatii PD si PRM.

Actul normativ a fost respins de Senat, iar Camera Deputatilor va avea votul decizional.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Ultimele pregătiri pentru pelerinajul de Sfânta Parascheva

La Catedrala Metropolitană din Iași, ultimele pregătiri pentru pelerinajul de Sfânta Parascheva sunt în plină desfășurare. Ultimele pregătiri pentru pelerinajul de Sfânta Parascheva Acest eveniment, considerat...

Primul vaccin antigripal care poate fi administrat acasă a fost aprobat

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat recent primul vaccin antigripal care poate fi administrat fără a fi nevoie de un furnizor...

Probleme pentru FC Hermannstadt. Unul dintre acționari nu mai vrea să rămână la echipă

FC Hermannstadt a înregistrat două înfrângeri severe, 1-4 la Ploiești împotriva Petrolului și 0-4 pe teren propriu cu Sepsi, ceea ce a generat frustrare...
Ultima oră
Pe aceeași temă