11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportProcurorii argentinieni investighează eventualele neglijențe medicale legate de moartea lui Maradona

Procurorii argentinieni investighează eventualele neglijențe medicale legate de moartea lui Maradona

Avocatul lui Diego Maradona, Matias Morla, ceruse mai devreme o anchetă asupra suspiciunilor conform cărora ambulanțele au ajuns după o jumătate de oră de la apelul de urgență la casa fostei vedete a fotbalului.
Un raport preliminar de autopsie a stabilit că Maradona a murit în somn miercuri, la prânz, din cauza “edemului pulmonar acut și a insuficienței cardiace cronice”. Parchetul din Buenos Aires a deschis un dosar intitulat “Maradona, Diego. Determinarea cauzei morții”.
Legenda fotbalului argentinian, în vârstă de 60 de ani, primea îngrijiri medicale 24 de ore pe zi într-un cartier rezidențial din Tigre, la nord de Buenos Aires, unde se vindeca după operația suferită la începutul lunii noiembrie, pentru îndepărtarea unui cheag de pe creier.
“Trebuie să vedeți dacă au făcut ceea ce trebuiau să facă sau dacă au tratat totul relaxat”, a declarat un membru al familiei pentru AFP, continuând: “Asistenta a făcut o declarație când procurorul a apărut în ziua morții lui Diego, apoi și-a extins declarația și, în cele din urmă, a apărut la televizor pentru a spune că ceea ce afirmase inițial a fost forțat. Deci există contradicții evidente în declarația ei”, a mai afirmat ruda apropiată alui Maradona.

Parchetul așteaptă rezultatele testelor toxicologice pe corpul Maradonei.

Cei trei procurori care lucrează la caz au solicitat dosarele medicale ale vedetei, precum și înregistrări de la camerele de securitate din cartier.

O altă asistentă care se îngrijea de Maradona a fost probabil ultima persoană care a văzut-o pe vedetă în viață, în zori de miercuri, au declarat procurorii într-o declarație vineri.

„Din cuvintele sale, s-a putut stabili că el a fost ultima persoană care a văzut-o pe Maradona în viață la aproximativ 6:30 dimineața”, întrucât schimbul de noapte de la casa vedetei se încheia, se spune.

Asistenta medicală, intervievată joi de procurori, „s-a referit la faptul că l-a găsit odihnindu-se în patul său, asigurându-se că dormea ​​și respira normal”.

Nepotul lui Maradona, Johnny Herrera, se credea anterior că ar fi fost ultima persoană care a văzut Maradona, la ora 23:30 marți.

Procurorii au declarat că asistenta medicală prezentă în casa lui la momentul morții le-a spus că a auzit-o pe Maradona „circulând în cameră” la 7:30 dimineața.

Aceștia au spus că la 12:17 pm, „secretara personală a Maradonei a solicitat asistență medicală, iar o ambulanță de la compania + VIDA a fost prezentă la 12:28 pm, conform înregistrărilor filmului din cartierul San Andres obținute de parchet”.

Mai multe ambulanțe de la alți furnizori de servicii medicale au sosit mai târziu.

Anchetatorii au stabilit, de asemenea, că medicul personal al Maradonei, Leopoldo Luque, a făcut deja un apel la 911 la 12:16, solicitând o ambulanță.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă