28.9 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSportPreลŸedintele Bฤƒsescu trebuie sฤƒ aibฤƒ rฤƒbdare โ€“ Die Presse

PreลŸedintele Bฤƒsescu trebuie sฤƒ aibฤƒ rฤƒbdare โ€“ Die Presse

Judecฤƒtorii Curลฃii Constituลฃionale a României au amânat decizia privind referendumul pentru cฤƒ trebuie sa verifice contestaลฃiile depuse privind rezultatul votului din 29 iulie. Abia dupฤƒ preลŸedintele îลŸi va putea relua fotoliul, scrie presa din Austria.

„PreลŸedintele Bฤƒsescu trebuie sฤƒ aibฤƒ rฤƒbdare”, titreazฤƒ publicaลฃia austriacฤƒ Die Presse, amintind cฤƒ CCR a amânat pâna pe 12 septembrie decizia pe referendum.

„Dupฤƒ ce referendumul pentru demiterea sa a eลŸuat, preลŸedintele Traian Bฤƒsescu trebuie sฤƒ mai aibฤƒ puลฃinฤƒ rฤƒbdare înainte sฤƒ-ลŸi reia scaunul de la Cotroceni. Aspazia Cojocaru, unul dintre cei nouฤƒ judecฤƒtori ai Curลฃii Constituลฃionale a declarat cฤƒ referendumul ar trebui anulat întrucât se bazeazฤƒ pe date demografice greลŸite”, relatazฤƒ agenลฃia de presฤƒ austriacฤƒ APA.

”87% dintre românii care au participat la referendum au votat pentru demiterea lui Bฤƒsescu. Pe de altฤƒ parte, ca referendumul sฤƒ fie validat prezenลฃa la vot trebuia sฤƒ fie de 50% din numฤƒrul total al celor cu drept de vot plus unu. Potrivit rezultatelor finale anunลฃate de Biroul Electoral Central (BEC), la referendumul boicotat de PDL s-au prezentat 46,24% dintre românii cu drept de vot”, potrivit APA.

Agenลฃia de presฤƒ austriacฤƒ noteazฤƒ cฤƒ USL se plânge cฤƒ numฤƒrul românilor cu drept de vot nu mai este de 18,2 milioane, câลฃi sunt înscriลŸi pe listele electorale permanente.

Nu în ultimul rând, APA subliniazฤƒ cฤƒ pânฤƒ când CCR se va decide asupra referendumului, Crin Antonescu rฤƒmâne preลŸedintele interimar al României.

Cele mai citite

Testamentul actorului Alain Delon a fost transmis celor trei copii

La aproape o lunฤƒ de la decesul lui Alain Delon, testamentul actorului a fost transmis celor trei copii ai sฤƒi, care nu aveau o...

Ministerul Finanลฃelor รฎmprumutฤƒ peste 1 miliard lei de la bฤƒnci

Ministerul Finanศ›elor a contractat joi un รฎmprumut total de 1,03 miliarde lei de la bฤƒnci, prin douฤƒ licitaศ›ii de titluri de stat, cu dobรขnzi...

Chiriile din Bucureศ™ti au crescut cu 16% รฎn august 2024: Sectorul 1 devine cel mai scump

Preศ›urile chiriilor din Bucureศ™ti au รฎnregistrat o creศ™tere semnificativฤƒ รฎn august 2024, cu un avans de 16% faศ›ฤƒ de aceeaศ™i lunฤƒ din anul anterior,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ