7.1 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSportPreşedintele Băsescu trebuie să aibă răbdare – Die Presse

Preşedintele Băsescu trebuie să aibă răbdare – Die Presse

Judecătorii Curţii Constituţionale a României au amânat decizia privind referendumul pentru că trebuie sa verifice contestaţiile depuse privind rezultatul votului din 29 iulie. Abia după preşedintele îşi va putea relua fotoliul, scrie presa din Austria.

“Preşedintele Băsescu trebuie să aibă răbdare”, titrează publicaţia austriacă Die Presse, amintind că CCR a amânat pâna pe 12 septembrie decizia pe referendum.

“După ce referendumul pentru demiterea sa a eşuat, preşedintele Traian Băsescu trebuie să mai aibă puţină răbdare înainte să-şi reia scaunul de la Cotroceni. Aspazia Cojocaru, unul dintre cei nouă judecători ai Curţii Constituţionale a declarat că referendumul ar trebui anulat întrucât se bazează pe date demografice greşite”, relatază agenţia de presă austriacă APA.

”87% dintre românii care au participat la referendum au votat pentru demiterea lui Băsescu. Pe de altă parte, ca referendumul să fie validat prezenţa la vot trebuia să fie de 50% din numărul total al celor cu drept de vot plus unu. Potrivit rezultatelor finale anunţate de Biroul Electoral Central (BEC), la referendumul boicotat de PDL s-au prezentat 46,24% dintre românii cu drept de vot”, potrivit APA.

Agenţia de presă austriacă notează că USL se plânge că numărul românilor cu drept de vot nu mai este de 18,2 milioane, câţi sunt înscrişi pe listele electorale permanente.

Nu în ultimul rând, APA subliniază că până când CCR se va decide asupra referendumului, Crin Antonescu rămâne preşedintele interimar al României.

Cele mai citite

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...

ONU avertizează că asistența umanitară în Gaza se va încheia în cazul unei ofensive la Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că programele de asistenţă umanitară din Fâşia Gaza se vor încheia în cazul unei ofensive...

Palestina: Mahmoud Abbas a acceptat demisia guvernului lui Mohammed Shtayyeh

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acceptat luni demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, relatează AFP, preluat de agerpres.ro. "Preşedintele a...
Ultima oră
Pe aceeași temă