8 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăSportPredoiu cere demisia Guvernului Ponta

Predoiu cere demisia Guvernului Ponta

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a cerut, miercuri, demisia premierului Victor Ponta şi a Guvernului, după ce Curtea Constituţională a decis că noul Cod al insolvenţei este neconstituţional.

Citeşte şi: Codul insolvenţei este neconstituţional. Ce urmează

„Ponta pontează la incompetenţa încă o dată: în loc de locuri de muncă, falimente; în loc de reforme, încălcarea Constituţiei prin ordonanţe. După ce PDL a sesizat Avocatul Poporului arătând mai multe vicii de neconstituţionalitate, CCR a respins ieri Codul Insolvenţei ca fiind neconstituţional. Se impune urgent demisia de onoare a dlui Ponta şi a întregului Guvern!”, a scris Cătălin Predoiu pe Facebook.

Citeşte şi: Ponta: Curtea Constituţională susţine evaziunea

Marţi, CCR a admis sesizarea depusă de Avocatul Poporului legată de Ordonanţa de Urgenţă privind Codul insolvenţei şi a decis că noul Cod este neconstituţional.

În urma deliberărilor, Curtea Constituţională a admis excepţia de neconstituţionalitate ridicată direct de Avocatul Poporului, cu majoritate de voturi, şi a constatat că Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.91 / 2013 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă este neconstituţională, arăta Curtea, într-un comunicat remis marţi redacţiei.

Miercuri, premierul Victor Ponta a criticat decizia Curţii Constituţionale, susţinând că, prin această decizie, CCR sprijină evaziunea fiscală.

Premierul a susţinut că actuala lege a insolvenţei nu încurajează firmele să-şi plătească taxele, iar respingerea legii de către CCR împiedică Executivul să lupte contra evaziunii fiscale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă