23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSportPonta: Iohannis a respins propunerea PSD la Transporturi din AMBIȚIE

Ponta: Iohannis a respins propunerea PSD la Transporturi din AMBIȚIE

Premierul Victor Ponta s-a declarat surprins de faptul că președintele Klaus Iohannis a respins propunerea PSD pentru portofoliul Ministerului Transportului, subliniind că se simte ca pe vremea lui Traian Băsescu când se resping propunerile din ambiție. 

”Știți care e problema? M-am mai întâlnit cu chestia asta la Traian Băsescu. Și Traian Băsescu respingea, ca să-și facă ambiția. Ieri a zis că vom colabora instituțional, azi l-a respins pe Fifor. Dacă poți sa apreciezi pe cineva, trebuie să fii specialist. Ma îndoiesc că domnul Iohannis e specialist în Transporturi. Portofoliul de la transporturi e al lui PSD. Nu credeam că ne întoarcem la vremurile lui Traian Băsescu. L-au (n.r. PNL) avut pe Ludovic Orban la transporturi, cred ca e de 100 de ori mai bun Fifor. Ne punem așa ambiții”, a declarat Victor Ponta la sediul PSD.

Klaus Iohannis, a respins propunerea de numire a domnului Mihai-Viorel Fifor în funcția de ministru al Transporturilor. 

”De asemenea, Președintele României a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a domnului Mihai-Viorel Fifor în funcția de ministru al Transporturilor, întrucât persoana nominalizată nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor. Președintele României a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care să întrunească condițiile necesare pentru a fi numită în funcția de membru al Guvernului”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale. 

De asemenea, Ponta a declarat că ședința CEx a PSD va avea loc mâine și atunci se va decide noua propunere pentru Transporturi. 

”Cred că nu a fost corect, mă așteptam să fie corect. Ședința Cex a PSD va avea loc mâine, nu săptămâna viitoare și atunci vom face o altă propunere pentru Ministerul Transportului. Ce să spun, mă simt ca pe vremea lui Traian Băsescu, ne punem așa ambiții. Nu cred că Iohannis este specialist în Transporturi. Sper că nu facă vreo ambiție și să se gândească la România și să promulge Codul Fiscal”, a explicat Ponta. 

Din punct de vedere legal Klaus Iohannis nu mai are voie să respingă următorul nume care va fi propus de Ponta la Transporturi. 

Ioan Rus, fostul ministru al Transporturilor, a demisionat după ce a făcut o serie de declarații jignitoare la adresa românilor din Diaspora. 

Cele mai citite

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă