29.1 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportPonta despre discuţiile privind cartelele pre-plătite: Furtună în pahar cu apă

Ponta despre discuţiile privind cartelele pre-plătite: Furtună în pahar cu apă

Premierul Ponta susţine că sistemul de înregistrare a datelor la cumpărarea unei cartele pre-plătite există în 17 state europene, dar în România există încă probleme de aplicare, precum comercializarea, informează Mediafax.

El a adăugat că dorinţa deputatului Sebastian Ghiţă de a fi mai interesant ţine de farmecul politicii.

„A fost o furtună într-un pahar cu apă, se linişteşte repede”, a adăugat Ponta la postul Digi 24.

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă a declarat, într-un interviu pentru Hotnews, că vrea să depună o iniţiativă legislativă care să permită posibilitatea interceptării cartelelor telefonice pre-plătite de către serviciile secrete.

Citeşte şi Premierul Ponta ESTE DE ACORD cu monitorizarea cartelelor pre-pay

Proiectul prevede că, atunci când o persoană va cumpăra o cartelă pre-platită, va trebui să prezinte codul numeric personal şi, dacă ulterior un judecător va decide interceptarea numărului telefonic asociat acestei cartele, serviciile secrete vor avea posibilitatea de a identifica deţinătorul acestei cartele.

Joi dimineaţa, premierul Ponta a declarat că înregistrarea cartelelor pre-plătite a fost decisă de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în luna august a anului trecut, în mandatul de preşedinte interimar al lui Crin Antonescu, după atentatul terorist din Bulgaria unde atacatorii au folosit astfel de cartele.

El a precizat că nu este vorba de o operaţiune de interceptare, ci de înregistrare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă