23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSportPonta contestă numirea lui Lucian Duţă în Consiliul de administraţie al CNAS

Ponta contestă numirea lui Lucian Duţă în Consiliul de administraţie al CNAS

Premierul Victor Ponta contestă numirea lui Lucian Duţă în Consiliul de administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, informează un comunicat de presă al Guvernului, remis România Liberă.

Victor Ponta a considerat nepotrivit tonul comunicatului difuzat, miercuri, de CNAS, în care numirea lui Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie al instituţiei  este denumită “o gafă” a administraţiei prezidenţiale, “specifică organizaţiilor mafiote”, şi i-a cerut preşedintelui Consiliului Casei Naţionale de Aigurări  de Sănătate, Doru Bădescu, în urma unei întrevederi cu acesta, să folosească în viitor un limbaj instituţional adecvat.

Citeşte şi CNAS: Numirea lui Duţă, GAFĂ a administraţiei prezidenţiale, specifică ORGANIZAŢIILOR MAFIOTE. Ce spune Duţă

În comunicat, premierul aduce în vedere şi câteva probleme de fond în acest caz pe care le redăm integral.

”1. Locul reprezentantului Administraţiei Prezidenţiale în Consiliul de Administraţie al CNAS a fost neocupat timp de opt luni. După ce în luna octombrie 2012, prof. dr Monica Pop a fost numită pe această poziţie prin decret prezidenţial (publicat în Monitorul Oficial) la numai o lună, locul a rămas vacant prin demisia acesteia din motive de incompatibilitate cu funcţia de director al Spitalului Clinic de Urgenta Oftalmologic Bucureşti.

În cazul desemnării doctorului Lucian Duta, numirea a fost transmisă către Preşedintele CNAS printr-o simplă adresă semnată de consilierul prezidenţial Virgil Păunescu (fost preşedinte CNAS), nefiind publicat niciun decret prezidenţial în Monitorul Oficial.

2. Doctorul Lucian Duţa face obiectul unor dosare de urmărire penală aflate pe rolul DNA în legatură cu încălcări ale legii privind Sistemul Informatic Unic Integrat de sănătate din România şi în legatură cu aplicarea Taxei clawback. Aceste nereguli au fost sesizate de Corpul de Control al Primului-ministru de Curtea de Conturi şi de CNAS inca de anul trecut. Toate aceste institutii au sesizat prejudicii de milioane de euro (conform documentelor anexate la comunicat)”.

În acelaşi timp Victor Ponta atrage atenţia că revenirea la CNAS a unei persoane cercetate penal va impiedica buna funcţionare a instituţiei, mai ales în condiţiile în care Lucian Duţă va avea acces ca membru al Consiliului de Administraţie la informaţii cu caracter confidenţial.

În acest sens, prim-ministrul cere o soluţionare rapidă a problemelor sesizate la CNAS.

Citeşte şi SCANDAL LA CNAS. Ce spune ministrul Sănătăţii

Conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a catalogat, miercuri, într-un comunicat oficial, numirea lui Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie (CA) al instituţiei drept “o gafă” a administraţiei prezidenţiale, “specifică organizaţiilor mafiote”, şi a ameninţat că, până la retragere acesteia, CA nu se va întruni.

“Ca urmare a adresei Departamentului de Sănătate Publică al Administraţiei Prezidenţiale, prin care domnul consilier prezidenţial Virgil Păunescu îl numeşte membru în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pe dl. dr. Lucian Duţă, apreciem următoarele: Această numire este o gafă a Administraţiei Prezidenţiale.

Este o numire specifică organizaţiilor mafiote. Consilierul prezidenţial Virgil Păunescu a deţinut, la rândul său, funcţia de preşedinte al CNAS pentru numai 29 de zile, în anul 2000″, se arată în comunicatul CNAS.

Cele mai citite

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...

Democrații cer înlocuirea lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA, după dezbarea cu Trump

Performanța președintelui Joe Biden în dezbaterea pe scară largă împotriva fostului președinte Donald Trump a creat panică în rândul democraților. Actualul președinte al SUA...

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă