31.7 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăSportPonta: Ce sunt şmecheriile astea de Cotroceni?

Ponta: Ce sunt şmecheriile astea de Cotroceni?

Preşedintele PSD, Victor Ponta, spune că partidul său nu sprijină devansarea moţiunii de cenzură, cum a fost solicitată de şeful statului, precizând că social-democraţii nu sunt de acord nici cu convocarea Birourilor reunite ale celor două Camere, scrie NewsIn.

Ponta a fost întrebat dacă social-democraţii vor susţine ideea devansării moţiunii de cenzură, aşa cum a cerut preşedintele Traian Băsescu. “Nu, categoric nu, ce sunt şmecheriile astea de Cotroceni?”, a întrebat retoric liderul PSD.

“Ultima moţiune de cenzură, din toamnă, când a fost demis Guvernul Boc, a fost dezbătută şi votată după şase zile. În Constituţie se spune că moţiunea de cenzură trebuie dezbătută după trei zile, adică pot fi şi şase sau şapte”, a mai spus Ponta.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a spus că nu este nici el de acord cu organizarea unei şedinţe a Birourilor Permanente reunite şi cu reprogramarea dezbaterii moţiunii.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis joi o scrisoare preşedinţilor celor două Camere în care explică faptul că o moţiune de cenzură se votează după trei zile calendaristice de la data prezentării, şi nu trei zile lucrătoare, cerând în consecinţă stabilirea unui alt termen.

Cele mai citite

Prins în ce comercializa droguri pe raza municipiului Odorheiu Secuiesc

La data de 28 iunie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Harghita, au dispus...

VIDEO. Ciolacu anunță o analizare a modificărilor pentru e-Factura,e-Transport și e-TVA

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că, în şedinţa de Guvern de astăzi, vor fi analizate modificările legislative în privinţa e-Factura, e-Transport şi e-TVA, subliniind...

Primul Consiliu UE după alegeri: Agenda strategică, locuri de muncă de top și Zelensky, pe masa discuțiilor

Liderii UE s-au adunat la Bruxelles joi și vineri pentru primul summit după scrutinul de alegeri în care să numească oficiali de rang înalt...
Ultima oră
Pe aceeași temă