Philippe Gilbert a câștigat etapa a 12-a din Turul Spaniei

Ciclistul belgian Philippe Gilbert (Deceuninck-Quick Step) a terminat învingător joi în etapa a 12-a a Turului Spaniei, ce a avut loc pe distanţa de 171,4 km între Circuito de Navarra şi Bilbao, iar slovenul Primoz Roglic (Jumbo-Visma) a rămas în posesia tricoului roşu de lider.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.09.2019 - 13:07

Gilbert, care are 37 de ani, s-a desprins la ultima ascensiune a zilei, pentru a-şi oferi pe străzile din Bilbao a şasea victorie a carierei sale în La Vuelta, cu timpul de 3h 48 min 18 sec. Fost campion mondial, câştigător în acest sezon al clasicei Paris-Roubaix, dar privat de echipa sa de Turul Franţei, belgianul şi-a luat o frumoasă revanşă. El a fost urmat pe podium, la 3 secunde, de spaniolii Alex Aranburu (Caja Rural) şi Fernando Barcelo (Euskadi-Murias).

Nu există schimbări în clasamentul general, favoriţii neutralizându-se într-un final accidentat. Roglic conduce cu timpul de 44:52:08. Slovenul este urmat la 1:52 de spaniolul Alejandro Valverde (Movistar), la 2:11 de columbianul Miguel Angel Lopez (Astana) şi la 3:00 de un alt columbian, Nairo Quintana (Movistar).

Astăzi este programată etapa a 13-a, Bilbao - Los Machucos, lungă de 166,4 km.

Comentarii