13.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSportPaula Ungureanu: E "frustrant" şi "dureros" că nimeni nu a mai vorbit...

Paula Ungureanu: E “frustrant” şi “dureros” că nimeni nu a mai vorbit cu mine după retragere

“Pentru mine, din păcate, naţionala este un capitol încheiat. Mi-am reprezentat ţara cu dragoste, cu onoare, cu tot ce am avut eu mai bun, însă am simţit că e momentul să spun stop din anumite puncte de vedere. Poarta este un post unde cu timpul capeţi mult mai multă încredere şi experienţă, dar pentru mine naţionala este un capitol încheiat, nu dau înapoi. Mă voi concentra pe echipa de club şi pe noile proiecte. Eu când am luat decizia de a mă retrage au fost mai multe circumstanţe. Într-un mediu în care nu te mai simţi dorit e normal să faci singur un pas înapoi, cel puţin aşa am simtţit eu. Cu toate că eu am zis mereu că nu o să ajung aici şi că o să joc pentru naţională până nu o să mai pot. Iar ceea ce am simţit nu a fost greşit. Pentru că la nici două ore după ce am anunţat că mă retrag de la naţională a apărut comunicat pe site-ul federaţiei ‘Mulţumim, Paula’. Este frustrant pentru mine, chiar şocant să se întâmple aşa la nici două ore. M-a durut şi mă doare în continuare, pentru că ştiu că pot să joc la cel mai înalt nivel”, a spus portarul formaţiei CSM Bucureşti.

“Au existat discuţii foarte deschise atunci cu staff-ul naţionalei. Dar … a trecut mai mult de un an de când mi-am anunţat retragerea şi nimeni din federaţie n-a venit să discute cu mine. Practic, după acel anunţ pe site-ul federaţiei absolut nimeni de acolo nu a venit la mine. Şi atunci nu mai avem ce să vorbim. Am dat totul pentru naţionala României … e dureros pentru mine. Şi când s-a dus tata, am fost acolo, iar apoi imediat m-am întors ca să îmi reprezint ţara. E frustrant când vezi că sportivii României nu sunt apreciaţi aşa cum şi-ar dori ei. E dureros, pentru că ai făcut sacrificii peste sacrificii”, a adăugat handbalista în vârstă de 37 de ani.

Întrebată dacă era nevoie de ea la Campionatului Mondial din Germania din decembrie, acolo unde România s-a oprit în optimile de finală, Ungureanu a răspuns: “Mă întrebaţi pe mine lucrul acesta? Întrebaţi oamenii competenţi şi pot să răspundă. Contează foarte mult vârsta la noi, dar la alte ţări nu este un impediment. Probabil că dacă nu se întâmpla ce s-a întâmplat la acest Campionat Mondial nimeni nu se întreba de ce nu a fost convocată Paula Ungureanu sau Iulia Curea… şi aşa mai departe”.

Paula Ungureanu a menţionat că se concentrează acum numai asupra echipei de club CSM Bucureşti, cu care doreşte să câştige trofeul Ligii Campionilor. “M-am axat acum numai pe echipa de club şi îmi doresc enorm să câştig Liga Campionilor. Ştiu că putem, dar e nevoie de foarte, foarte multă muncă. Dar eu spun că pas cu pas putem să ne îndeplinim obiectivele pe toate planurile. Echipa ar putea să arate mult mai bine decât în victoria cu Gyor. Va fi din ce în ce mai greu de acum încolo, dar cu muncă şi devotament eu zic că la final vom fi fericiţi. Umblu după acest trofeu de o viaţă. Nu l-am câştigat niciodată, aşa că vreau să trăiesc şi eu acest sentiment în Liga Campionilor”, a explicat portarul.

Handbalistele echipei CSM Bucureşti, Paula Ungureanu şi Iulia Curea, şi parapantistul Tudor Dorobanţu şi-au lansat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă propriile branduri prin care vor fi promovaţi de acum înainte.

Cele mai citite

Palestina: Mahmoud Abbas a acceptat demisia guvernului lui Mohammed Shtayyeh

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acceptat luni demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, relatează AFP, preluat de agerpres.ro. "Preşedintele a...

Hidroelectrica a raportat un profit net de 6,3 miliarde de lei în 2023

Hidroelectrica, cel mai mare producător de enerrgie electrică din România, a raporat pentru anul 2023 un profit net în creștere cu 42%, la o...

Ministrul de Finanțe confirmă că inspectorii ANAF vor purta arme. Modelul este cel al Poliției Fiscale din alte țări

Inspectorii din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală vor purta arme de foc în timpul activității lor profesionale, a declarat ministrul de Finanțe, Marcel Boloș. Ministrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă