Campania electorala a fost una lejera, modesta, fara mare bataie de cap pentru candidati. Liderii partidelor si-au ales colegii usoare, ceilalti s-au agitat si au bagat bani mai multi in campanie. Propaganda electorala s-a desfasurat dupa acelasi tipic, intalnita de 18 ani incoace: pomeni electorale (la oras – sacose, pixuri, casetofoane, iar la tara – ulei, zahar, faina) si promisiuni sforaitoare. Partidele si-au trimis de la Bucuresti oameni cu notorietate in Valcea pentru a ridica scorul electoral, dar au mers si pe mana liderilor locali, cu mare influenta in zona. Candidatii reprezinta o "fauna" variata, recrutati din diverse domenii de activitate, considerati capabili sa aduca voturi: un arbitru international, un fost fotbalist, un fost sef al serviciilor secrete, un secretar de stat, un ginecolog.
In colegiile din municipiul Ramnicu Valcea s-au inghesuit mai ales liderii PD-L, iar liberalii si social-democratii au mers pe mana unor candidati de "mana a doua". Resedinta de judet a fost castigata, pentru un nou mandat de Mircea Muntean, de la PD-L, un primar cercetat penal intr-un dosar de luare de mita. In colegiul 2 candideaza din partea acestui partid Samoil Valcu, consilier judetean si presedinte al Colegiului Judetean al Farmacistilor Valcea. Contracandidatii lui sunt liberalul Ion Nicolae, inspectorul sef al Inspectoratului judetean de constructii si social-democratul Remus Grigorescu, profesor universitar la Universitatea din Ramnicu Valcea. In Colegiul 1, PD-L merge pe mana lui Sorin Zamfirescu, fost primar al municipiului Ramnicu Valcea. El este in competitie cu deputatul Aurel Vadoiu(PSD), fost prefect si juristul Aristotel Ungureanu (PNL).
Omul de afaceri Ion Tudor candideaza din partea PD-L in colegiul Hurezu ( unde primarul este din aceeasi formatiune). Acesta este un personaj foarte influent pe plan economic in judet, a mai candidat pentru parlamentare in 2004, pe listele PSD. Tudor parea sa fie cel nominalizat sa candideaze pentru fotoliul de primar al orasului Ramnicu Valcea, tot din partea PSD, dar nu a fost acceptat de Bucuresti si drept consecinta a trecut in tabara PD-L. In competitie cu Tudor a intrat Aurel Vladoiu (PSD) si consilierul judetean, Ilie Fartat. In colegiul Dragasani se vor confrunta secretarul de stat din Ministerul Educatiei, Zvetlana Preoteasa (PNL), deputatul PSD, Vasile Bleotu, si medicul ginecolog, George Branzan. Fostul director al Serviciului de Informatii Externe din perioada guvernarii CDR (1997-2000), Catalin Harnagea candideaza din partea PNL in colegiul 3 pentru Camera Deputatilor.
Contracandidatii lui sunt Dumitru Stancu (PD-L), fost subprefect si vicepresedinte al consiliului judetean din partea PSD, dar si Dan Mazilu (PSD), om de afaceri si viceprimar al localitatii Lapusa-ta. In Colegiul Nord – Brezoi, pentru Camera Deputatilor candideaza Gabriela Ene (PD-L), consilier local la Ramnicu Valcea, Cristi Buican (PNL), consilier judetean si omul de afaceri Dumitru Tarasenie (PSD).
Pentru Senat, in colegiul 2 s-a aruncat in lupta electorala deputatul Emilian Francu, presedintele PNL Valcea, fiind in competitie cu fostul arbitru international Ion Craciunescu (PD-L) si Stefan Prala (PSD), consilier judetean. Tot pentru Senat, insa pentru colegiul 3, candideaza presedintele organizatiei PD-L, senatorul Dorel Jurcan.
Ii are ca competitori pe Gheorghe Ionita (PNL), fost consilier local, si sindicalistul Constantin Parvu (PSD), presedintele Federatiei Sindicale CNSLR Fratia Valcea. In colegiul Dragasani – Balcesti pentru Senat, candideaza Veronel Radulescu (PD-L), pana nu demult presedintele PIN Valcea, Gheorghe Folea (PNL), consilier judetean, si fostul fotbalist Laurentiu Coca (PSD).
Catalin Harnagea: Fostul sef al spionilor, reactivat politic
Fost director al SIE, in perioada 1997-2000, omul de baza al lui Emil Constantinecu si al PNTCD, a fost reactivat politic de PNL si candideaza pentru un post de deputat in judetul Valcea. Este considerat un personaj controversat, un apropiat a lui Dinu Patriciu, acuzat in presa ca ar fi facut afaceri cu Rompetrol, lucru negat total de Harnagea. A castigat mai multe procese de calomnie, obtinand 200 de milioane de lei vechi de la Alexandru Bittner, care l-a acuzat pe Harnagea ca l-ar fi amenintat si ca a instituit politia politica in Romania. De asemenea a mai castigat 75 de milioane de la Ioan Talpes, tot intr-un proces de calomnie.
Ion Craciunescu: Arbitru care vrea sa marcheze
Om de afaceri, fost arbitru international, fost presedinte al Asociatiei arbitrilor din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, a fost acuzat de mai toti presedintii de fotbal ca a tras sforile pentru a aranja diferite meciuri. Prieten bun cu Adrian Porumboiu, alt fost arbitru international, acum om de afaceri si patronul lui FC Vaslui, au devenit dusmani "de moarte", acuzandu-se reciproc de ilegalitati in fotbal. Acum a intrat in politica, fiind inscris in cursa electorala, din partea PD-L, care se bazeaza pe notorietatea acestuia.
SENAT
Colegiul 1: Coca Laurentiu Florin (PSD); Radulescu Veronel (PD-L); Folea Gheorghe (PNL); Nuica Ion (PRM); Marin Ion (PNG)
Colegiul 2: Prala stefan (PSD); Ion Craciunescu (PD-L); Francu Emilian Valentin (PNL); Andreescu Constantin (PRM); Diaconescu Marius (PNG)
Colegiul 3: Parvu Constantin (PSD); Dorel Jurcan
(PD-L); Ionita Gheorghe (PNL); Pienaru Dorel (PRM)
CAMERA DEPUTATILOR
Colegiul 1: Sorin Ghita (PSD); Mihai Aristotel Ungureanu (PNL); Zamfirescu Sorin stefan (PD-L); Avram Dumitru (PRM); Sandu Adrian (PNG)
Colegiul 2: Remus Grigorescu (PSD); Nicolae Ion (PNL); Valcu Samoil (PD-L); Lovin Dumitru (PRM); Grozea Mircea (PNG)
Colegiul 3: Mazilu Constantin (PSD); Catalin Harnagea (PNL); Stancu Dumitru (PD-L); Gheorghe Constantin (PRM); Porojan Mihai (PNG)
Colegiul 4: Bleatu Vasile (PSD); George Branzan (PD-L); Zvetlana Preoteasa (PNL); Batagan Marius (PRM); Granisteanu Traian (PNG)
Colegiul 5: Tarasenie Dumitru (PSD); Ene Gabriela (PD-L); Buican Cristian (PNL); Tiberiu Vladislav (PRM); Iosif Ion (PNG)
Colegiul 6: Aurel Vladoiu (PSD); Ion Tudor (PD-L); Fartat Ilie (PNL); Belgun Gheorghe (PRM); Diaconu Gheorghe (PNG)