Tess Wester, portarul campioanei mondiale a Olandei, FOTO: Facebook

O campioană mondială olandeză ajunge la CSM București

Echipa feminină de handbal a Clubului Sportiv Municipal București a anunțat miercuri că începând din sezonul viitor va conta pe serviciile jucătoarei olandeze Tess Wester, portarul naționalei Olandei, campioana mondială en-titre.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 24.03.2021 - 20:14

Considerată una dintre cele mai bune jucătoare din lume pe postul său, Tess Wester a semnat cu CSM București un contract valabil pentru următoarele două sezoane.

CV-ul său impresionant cuprinde, printre altele, pe lângă titlul mondial cucerit cu naționala Olandei în 2019 în Japonia, o medalie de argint la Campionatul Mondial din 2015 din Danemarca, o alta de bronz la Mondialul din 2017 din Germania, două medalii la Campioanatul European (argint în 2016 în Suedia și bronz doi ani mai târziu în Franța și un loc patru la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro!

Tess Wester s-a născut la 19 mai 1993 în Heerhugowaard, oraș ce a oferit lumii sportului și alte nume importante precum judoka Monique van der Lee, multiplă campioană europeană și mondială, sau jucătoarea de fotbal Stefanie van der Gragt.

Tess Wester a început handbalul atunci când avea doar 6 ani. La prima sa echipă, Hugo Girls, Tess jucat timp de opt ani, după care a plecat la VZV. După doar un an ea a ajuns la HandbalAcademie.

A debutat în handbalul mare la VOC Amsterdam, echipă în tricoul căreia a jucat prima data în Liga Campionilor, în sezonul 2008-2009, formația olandeză pierzând însă în calificări.

După trei ani petrecuți la VOC Amsterdam și E&O Emmen, pentru Tess Wester a urmat în 2011 transferul la formația germană VfL Oldenburg, cu care a cucerit Cupa Germaniei un an mai târziu.

În 2015 a semnat cu SG BBM Bietigheim, punând umărul la triumful din Bundesliga, din 2017.
În ultimii trei ani, Tess a evoluat pentru gruparea daneză Odense Håndbold.

Comentarii