17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportMarko Bela: Nu vrem să intrăm în polemică cu Traian Băsescu

Marko Bela: Nu vrem să intrăm în polemică cu Traian Băsescu

Vicepremierul Marko Bela a declarat că nu are „replici” pentru preşedintele Băsescu şi nu vrea să intre în polemică pe marginea acuzaţiilor de „şantaj”, deoarece pentru Uniune este importantă stabilitatea politică, relatează NewsIn.

Marko a fost întrebat cum vede afirmaţiile preşedintelui cu privire la faptul că UDMR ar fi şantajat coaliţia cu instabilitatea politică în situaţia în care se ajungea la declanşarea reorganizării administrativ-teritoriale.

„Noi am apreciat oferta preşedintelui de a căuta o soluţie pentru problema etnică în cadrul reorganizării administrativ-teritoriale şi nici în continuare nu vrem să intrăm în polemică cu dnul Traian Băsescu. Oferta domniei sale privind o soluţie pentru Ţinutul Secuiesc a fost importantă, dar nu a fost suficientă. Pe de altă parte, noi nu am fost de acord cu propunerea de opt judeţe mari nu numai din considerente etnice ci şi pe motiv că aceste entităţi ar fi prea mari şi astfel n-ar asigura o administrare eficientă a teritoriului. Soluţia la care s-a ajuns în coaliţie, că în continuare specialiştii noştri vor căuta o formulă acceptabilă pentru toată lumea, este foarte bună după părerea mea”, a declarat Marko pentru NewsIn.

„În ceea ce priveşte ideea de stabilitate, aceasta este importantă pentru noi. Toţi ştim că administraţia trebuie organizată dar în urma unor analize foarte serioase şi printr-o soluţie cât mai bună. Nu doresc să fac replici la ce spune dnul preşedinte”, a mai spus liderul UDMR.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat aseară, la 10TV, pe tema reorganizării, că nu consideră corect ca un „partener care reprezintă o minoritate”, respectiv UDMR, să blocheze evoluţia pozitivă a majorităţii „din interese etnice”.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă